2019. 04. 30., kedd, 09:23

A szemetesben végezte a húsvéti nyuszi az ünnepek után

Felkavaró történetbe és fotókba botlottunk hétfő este a Facebookon.

Mi is kiemelten foglalkoztunk a témával, hogy ugyan a mai világban kialakult fogyasztói társadalom számára igen nehéz gátat vetni, azért az állatok életével nem kellene játszadozni, még akkor sem, ha a kicsik a húsvéti ünnepekre élő nyuszikat szeretnének maguknak otthonra. Tudjuk, hogy nehéz nekik nemet mondani, viszont elég gyakori eset, hogy az új tapsifüles játszópajtik csak 1-2 hétig izgalmas társak, ezt követően már csak teherré válnak a gazdáknak, így új helyet, vagy menedéket kell számukra találni.

 

 

Valószínűleg hasonló esetbe botlottunk a minap a Facebookon, ahol egy elkeseredett hölgy osztotta meg a képeket, amin jól látni a halott nyuszi tetemét, amint a szemeteskupac tetején virít Pécsen. Az egykori gazdájának még arra sem volt fáradtsága, hogy az állatot eltemesse, vagy legalább egy dobozba fektesse, pőrén dobta a tetemet a szemetesbe.

 

 

Nem is nagyon szeretnénk tovább ragozni a történteket, mert még a végén minket is nagyon elkap a hév, így csak továbbra is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy háziállatot csak és kizárólag akkor vállaljunk, ha felelős állattartókként tudunk viselkedni a befogadást követő 5-10 vagy akár 15 év múlva is. Ne a szegény állatok essenek áldozatául a mi hanyagságunknak.

 

 

Ez a hét egyébként nem indult jól az állatok számára, a minap egy macska valamint két gólya szerencsétlen haláláról is beszámoltunk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: