2019. 04. 26., Péntek, 14:33

Badacsonyi kisokos - Így készülj az idei szeretet ünnepére!

Már csak pár nap, és itt van május elseje, ami tökéletes alkalom arra, hogy átevickéljünk a Balaton túlpartjára, a szeretet ünnepére, a kihagyhatatlan badacsonyi bortúrára! Összeállítottunk nektek egy kisokost, időjárás előrejelzéssel, menetrenddel és 1-2 jó tanáccsal, hogy mit ne felejtsetek otthon, ha Badacsonyba vinne utatok!

Felhős, ám igazi tavaszi időre számíthatunk

Sajnos bármelyik meteorológiai oldalra lestünk rá, mindenhol felhős időt írtak,  2 - 4 mm csapadékra lehet majd a hétvégén és szerdán is számítani. A táskákba dobjátok be az esernyőt, esőkabátot, és a sárdagasztó gumicsizmát se felejtsétek otthon, bár a borozókba biztos nem fog betörni a vihar, így aggodalomra semmi ok! A hőmérséklet valahol 16 és 19 fok között lesz, így a póló-pulcsi kombó bőven elég, de a napszemcsit se hagyjátok ki a készülődésnél, mert jobb elrejteni a boráztatta, már kicsit ködös pillantásokat!

A menetrend szerinti vonat és hajó kombóval nagyon egyszerű megközelíteni a terepet, de a hullámok miatt jó, ha egy Deadalon tabit is becsempésztek a nadrágzsebbe.

Vonatjegyet Fonyódig a felnőttek 2.240 Ft-ért, a diákok 1.120 Ft-ért válthatnak oda-vissza, míg Badacsonyba a komp retúr jegyek 3.000 és 1.500 pénzbe fájnak. A koránkelők már a reggeli 7.20-as vonatot elérhetik, aminek 9.30-kor van csatlakozása, de 8.57-kor is indul járat, ezt választva a 11.00-es komppal tudtok átkelni a túlpartra.

Visszafelé 16.00-kor indul a hajó, csatlakozása 17.12-kor lesz, a borozókban ragadtak pedig legkésőbb 17.45-kor tudnak távozni az északi partról, ám így egy óra várakozás után indul majd csak Kaposvár felé vonat, 18. 35 - kor. 

Reméljük előre gondolkodtatok és szabadságot vettetek ki a csütörtöki munkanapra, vagy átcsoportosítottatok minden órát az egyetemen, hogy ne legyen probléma a másnapból! Ne felejtsetek el hazahozni anyunak egy butykosnyi bort, de azért magatokra is figyeljetek, csak mértékkel! Kedvcsinálónak itt a tavalyi május elsejei videónk:

Érezzétek szuperül magatokat a szeretet ünnepén!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: