Végre minőségi borok is kaphatóak Kaposváron! - Meglátogattuk a Wine Secrets üzletét!

2019. 04. 24., szerda, 10:42

Végre minőségi borok is kaphatóak Kaposváron! - Meglátogattuk a Wine Secrets üzletét!

A Teleki utcában az elmúlt években folyamatosan váltották egymást az üzletek, ám nem kerülhette el a figyelmünket, hogy nemrég egy borbolttal erősödött a felhozatal, így fel is térképeztük hát gyorsan a kínálatukat.

 

A Wine Secrets névre hallgató bolt december eleje óta működik, és Kaposváron egyedülállóan náluk lehet prémium borokat beszerezni. A polcokra kiállított borok között találni középkategóriást, de a városban csodaszámba menő darabot is, aminek palackja 20 ezer forint körül mozog. 

 

 

Az üzlet tulajdonosai 15 éve szőlőtermesztéssel, gondozással és borkészítéssel foglalkoznak a Hegyszentmártoni birtokukon. A Bankert és Fiai  Hegyszentmártoni Szőlőbirtok Merlot Reserve 2009-es borával neves külföldi és hazai versenyek első helyét gyűjtötte be az évek alatt.


 

A Teleki utcában található, letisztult külsejű, exkluzív, ám mégis barátságos kis boltban Magyarország legnevesebb borvidékeinek legjobbjai sorakoznak fel, a választékból pedig - legyen az fiatal vagy idősebb - mindenki megtalálja a szájízéhez legjobban passzoló fehér, rosé vagy vörösbort. A polcokon fel-fel bukkannak gyűjtőértékű borok, és olyan palackok, melyekhez a környéken nagyon nehéz hozzájutni, példaként mondjuk Mészáros Pál Kadarkája vagy Szepsi István Furmintja. 

 

 

Ha nagyobb kivitelben szeretnétek vásárolni, akkor sem szabad elkerülni a Wine Secrets üzletét, hiszen 3 - 5 literes folyóborok is kaphatóak náluk, ám távolról sem az asztalibor minőségű nedűket árulják a betérő vevők számára. 

 

 

A Bankert és Fiai Pincészet saját készítésű borai mellett sem szabad elmennünk, hiszen az üzlet fakkjaiban találni tőlük Hárslevelűt, Chardonnay-t, Sauvignon Blanc-t, Portugiesert és nem utolsó sorban a Königsast & Veltelinit is, kínálatuk pedig évről évre szélesedik. A Villány-siklósi borvidéken található pincészet nedűibe pedig minden hétvégén (pénteken és szombaton egyaránt) belekóstolhattok a Teleki utcai üzletben egy borkóstoló keretein belül, bejelentkezés alapján. 

 

 

Akkor is érdemes benézni hozzájuk ha csupán ajándékot kerestek, hiszen a boltban a plakettek, különleges ajándékdobozok és üvegre szerelhető tartók széles választékát is megtalálhatjátok. A legfontosabb azonban, hogy mostantól nem kell beérnünk a szupermarketekben található olcsóbb kategóriás termékekkel, ha Kaposváron meginnátok egy jó minőségű bort vagy fröccsöt, náluk bármikor hozzájuthattok a prémium kategóriás nedűkhöz, akár rendelésre is. 

 

 

Kinek hoztuk meg a kedvét egy jó borhoz?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: