2019. 04. 23., kedd, 09:02

Kaposvári színes: sodrófával puhította meg részeg barátnőjét az eltört vödör miatt

Egy kaposvári nő sodrófával adott nyomatékot szavainak, miután összeveszett társbérlőjével egy eltört vödör miatt. Az egyedi konfliktuskezelés miatt súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

Kapcsolatuk nem volt felhőtlen

A középkorú nő és az idősebb asszony évek óta együtt laktak egy közös bejáratú, két külön lakrészből álló bérleményben. Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, sokszor veszekedtek, az idősebb asszony többször kifogásolta, hogy a középkorú nő gyakran részegen megy haza.
 

Egy vödör volt a casus belli

A vádlott 2018 júliusában ismét ittasan állított be, amit a konyhájában az ételt főző asszony észlelt.

Az asszony kérdőre vonta a vádlottat, hogy az általa összetört vödrét mikor pótolja, ezért vita alakult ki közöttük. A szóváltás során a vádlott kikapta az asszony kezéből az étel készítéséhez használt sodrófáját, majd azzal közepes erővel megütötte az asszony homlokát, aki az ütéstől a cementlapra esett, ahol a társbérlő szitkozódva a sodrófával testszerte tovább ütlegelte.

8 hónap böri járt érte

A sértettnek a középkorú nő bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló bevérzéssel és zúzódással járó sérülései keletkeztek, azonban a sérülések jellegére figyelemmel súlyosabb sérülés is keletkezhetett volna. A bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - a büntetlen előéletű vádlottal szemben 8 hónapi börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi és 6 hónapi próbaidőre felfüggesztette - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: