2019. 04. 23., Kedd, 08:51

Eltűnnek a lájkok Instagramról? Hát mi lesz most veletek lájkvadászok?

Lehetséges, hogy az Instagramon mostantól eltűnhetnek a képek alatti lájkok, és csak mi magunk fogjuk látni azokat. A közösségi média mentális problémák kialakulásában játszott szerepe miatt tesztelik a lehetőséget.

Régóta népszerű beszédtéma, hogy a közösségi médiák milyen hatással vannak életünkre, biztos ti is beszélgettetek már róla, hogy jó, vagy nem jó ez a lájkhajhász életforma. Mi is többször feszegettük a téma vicces oldalát, például itt, itt és itt.

A Facebook tanulmányt is készített a jelenségről, mely nem meglepő módon arra a következtetésre jutott, hogy a social média jobbá teszi az életünket, ha megfelelő módon használjuk.

A pszichológusok és a témában jártas szakértők nagy része nem ért ezzel egyet, és most az Instagram is komoly változtatást tesztel, melynek lényege, hogy a lájkolási lehetőség megmaradna, a hangsúly viszont lekerülne róla.

Az új verzióban lájkolni lehetne, de a kedvelések számát kizárólag a posztoló látná, valahogy így:

Tehát maga a funkció megmaradna, de mégis egészen más aspektusba kerülne, ami hatalmas mérföldkő lenne a platformon.

Más változtatásokat is tesztelnek, az egyik a profil-layout-ot érinti, melyet Magyarországon is láthattunk rövid időre, ebben a követők száma kap kisebb hangsúlyt:

Mi a véleményetek a dologról?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: