2019. 04. 20., szombat, 11:23

Ma van a fű világnapja!

Ma van a marihuána világnapja, sokat láthatjátok ilyenkor erre-arra a „420” feliratot. Valakinek ez nem mond semmit, de a spangli fogyasztóknak egyből szemet szúr. Több elmélet is van, hogy miért éppen ez a szám kapcsolódik a fűhöz és a szíváshoz.

A legjobb időpont a beszívásra?

 

A fogyasztók körében a 420-as szám jelöli a marihuánát, illetve magát a beszívást is. Ez még talán azok számára is ismert, akik egyébként nem szívnak. A 420 eredete elég homályos, és nem teljesen világos, hogy mi ez a szám, és mit jelent. Egyesek szerint a 420 valójában a délután 4 óra 20 percet jelöli, ez lehet az az időpontja a délutánnak, amikor a legjobb jól beszívni, majd el lehet kezdeni hangolódni az estére.

 

Rendőrségi azonosítószám?

Számtalan helyen utalnak a 420-ra, még a Simpson's családban is...

Mások úgy gondolják, hogy a “négyhúsz”egy rendőrségi azonosítószám amellyel a marihuánafogyasztással kapcsolatos eseteket jelölték.

 

Találkozó 4:20-kor

 

Az újabban legelfogadottabb teória azonban az úgynevezett Waldo’s-ról szól, amely szerint a 70-es években egy csapat fiatal délután 4:20-ra időzítette a hivatalos találkozóját, hogy iskola után marihuánát fogyasszanak. A Waldo’s név egyébként abból jött, hogy a társaság mindig egy falnál (a Wall angolul falat jelent) találkozott, ahol aztán nagyokat beszélgettek és elmélkedtek az élet dolgairól.

 

Mindenkinek kellemes 420-at, és ne felejtsetek el tejet és sütit kitenni Snoop Doggnak!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: