2019. 04. 14., vasárnap, 12:13

Nagyatádon 5500 húsvéti tojással díszítettek egy fát! - Kaposváron vajon mennyinek sikerül összejönnie?

Évek óta szokás, hogy Húsvét előtt tojásfákat állítanak a falvakban és városokban Somogy megyében. Kéthelyen Nyúlházat építettek a fa mellé, Nagyatádon pedig egészen elképesztő, 5500 darab festett példánnyal díszítették. Most Kaposvár jön.

A kéthelyi tojásfa öt éves múltra tekint vissza, évről-évre a helyiek díszítik fel magukat is überelve, hiszen mindig rendkívűl látványos újdonságokkal állnak elő. 2019-ben két teljes napig díszítették a fát, amire az ország számos pontjáról érkeztek hímesek, hogy felkerüljenek alkotásaik.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Horváth Beáta (@1971betti) által megosztott bejegyzés,

 

A látogatókat egy több méter magas szalma tapsifüles látványa várja, illetve kialakításra került egy ház is a fa szomszédságában, ahol a húsvéti nyúllal fényképezkedhetnek majd. De akkor sem szabad meglepődni ha fehér nyuszi jelmezbe öltözött alakokkal futunk majd össze Kéthelyen, hiszen a helyiek ezzel is szórakoztatják majd a vendégeiket. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nagy Attila (@nagy5399) által megosztott bejegyzés,

 

 

Nem csak Kéthelyen, Nagyatádon is évek óta nagy keletje van a tojásfa állításnak, ám itt egy magántulajdonban lévő fára kerülnek a hímesek. Idén a Horváth család csúcsot döntött, ugyanis 5500 darab tojás került fel a fára, amivel igazán látványosra sikerült a műremek, főleg a nyuszikkal a lábánál.

 

 

 

Idén végre Kaposvárnak is lesz saját tojásfája, hiszen április 19-én az OBI parkolójában található zöldségesnél is állítanak egyet. Amellett, hogy segíthettek feldíszíteni a fát, egészen szuper Húsvéti kavalkádban vehettek részt, hiszen a programban szerepel tojásolimpia és tojásfestő verseny is

 

Ki csatlakozik a programhoz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: