2019. 04. 09., kedd, 11:58

Ha minden bolt így csomagolná zöldségeit, nagyon örülne a Földünk!

Modernkori társadalmunk egyik fő célkitűzése, hogy csökkentsük a műanyagtermelést, melynek egyik legjobb módja az újrahasznosítás. Ennek ellenére továbbra is rengeteg műanyagot használunk, 2013-ban egyedül az Egyesült Államokban 254 millió tonna szemetet termeltek, és ennek csak mintegy 30%-át hasznosították újra. Úgy tűnik, Ázsia lesz az a kontinens, aki példát mutat a világnak környezettudatosságból. Jó példája ennek egyik szupermarket-láncuk, amely olyan csomagolás technikát vezetett be, mely nemcsak költséghatékony, hanem rengeteg műanyagot ki is vesz a körforgásból.

 

Nemrégiben Kína leállította az exportszemét újrahasznosítását, és elkezdett saját hulladékára összpontosítani. Ezt megelőzően a világ hulladékának több mint 30%-a Kínába került. Most az ázsiai országok, beleértve Vietnamot és Thaiföldet, új módszereket keresnek a műanyag háttérbe szorítására. Az egyik ilyen ötlet egy új, környezetbarát csomagolás.

 

 

A Rimping Supermarket vezette be a szimpatikus megoldást, melynek lényege, hogy levelekbe csomagolják zöldség termékeiket. Azt mondják nem könnyű az átállás, mivel a vállalatok a legolcsóbb csomagolási technikát részesítik előnyben, melyhez műanyagra van szükség, de ha minden vásárló a banánlevél csomagolást választaná, ők is kénytelen lennének változtatni.

 

 

Így hát kedves vásárlók, ha véletlen láttok itthon ilyen csomagolást, jusson eszetekbe hogy megvásárlásával ti is hozzájárultok Földünk élhetőbbé tételéhez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: