Beküldés

2019. 04. 09., kedd, 11:58

Ha minden bolt így csomagolná zöldségeit, nagyon örülne a Földünk!

Modernkori társadalmunk egyik fő célkitűzése, hogy csökkentsük a műanyagtermelést, melynek egyik legjobb módja az újrahasznosítás. Ennek ellenére továbbra is rengeteg műanyagot használunk, 2013-ban egyedül az Egyesült Államokban 254 millió tonna szemetet termeltek, és ennek csak mintegy 30%-át hasznosították újra. Úgy tűnik, Ázsia lesz az a kontinens, aki példát mutat a világnak környezettudatosságból. Jó példája ennek egyik szupermarket-láncuk, amely olyan csomagolás technikát vezetett be, mely nemcsak költséghatékony, hanem rengeteg műanyagot ki is vesz a körforgásból.

 

Nemrégiben Kína leállította az exportszemét újrahasznosítását, és elkezdett saját hulladékára összpontosítani. Ezt megelőzően a világ hulladékának több mint 30%-a Kínába került. Most az ázsiai országok, beleértve Vietnamot és Thaiföldet, új módszereket keresnek a műanyag háttérbe szorítására. Az egyik ilyen ötlet egy új, környezetbarát csomagolás.

 

 

A Rimping Supermarket vezette be a szimpatikus megoldást, melynek lényege, hogy levelekbe csomagolják zöldség termékeiket. Azt mondják nem könnyű az átállás, mivel a vállalatok a legolcsóbb csomagolási technikát részesítik előnyben, melyhez műanyagra van szükség, de ha minden vásárló a banánlevél csomagolást választaná, ők is kénytelen lennének változtatni.

 

 

Így hát kedves vásárlók, ha véletlen láttok itthon ilyen csomagolást, jusson eszetekbe hogy megvásárlásával ti is hozzájárultok Földünk élhetőbbé tételéhez!

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!