2019. 04. 09., kedd, 09:02

A #Trashtag után itt az #Ebédszemétkihívás - Ez lesz a legújabb Facebook őrület?

Nagyot fut itthon a külföldről érkezett #trashtag kihívás, melynek lényege, hogy szedj össze annyi szemetet amennyit csak bírsz, és mutasd meg másoknak. Most egy blogger pár indított újabb környezettudatos kihívást itthon, mely hasonlóan nagy karriert futhat be. Ez az #ebédszemétkihívás !

Miközben egyre több szó esik a tudatos táplálkozásról, a természetes, vegy- és tartósítószermentes, fenntartható gazdaságból származó, vagy bio-élelmiszerekről, illetve különféle (például vegán, paleo, ketogén, mediterrán) étrendekről, a hulladékról jóval ritkábban esik szó.

Ezen szeretne változtatni kezdeményezésével Gabi és Kövi, a Szimplasziget blogot író pár, akik húsvétig hirdették meg ebédszemét kihívásukat, amelynek 

lényege, hogy ne csak az elkészült kaját fotózzuk, hanem a keletkezett szemetet is, és ne csak arra törekedjünk, hogy az étel finom és egészséges legyen, ami még fotón is jól mutat, hanem arra is, hogy minél kevesebb hulladékkal járjon

 

A szabályok:

  1. Főzz meg bármilyen ételt, amihez kedved van.
  2. Szedd össze a főzés során felgyűlt hulladékokat, lehetőleg csoportosítva (papír, műanyag, komposztálható/bio, üveg, fém stb.) és helyezd el az elkészült étel körül. Törekedj arra, hogy a termelt hulladék mennyisége minél kevesebb legyen.
  3. Fotózd le ezeket együtt.
  4. Tedd ki Facebookra, Instagramra, meg az étkező asztalra, és tedd hozzá az #ebédszemétkihívás taget, hogy rá lehessen keresni.
  5. Ha kedved tartja, írd le a hozzávalókat, azok költségét és a velük járó hulladékot, valamint az elkészítés módját!
  6. Írd le nehézségeidet is, például azt, hogy mit találtál meg nehezen, mit cseréltél ki, hol vásároltál a pozitívabb eredmény érdekében.

Így néz ki ebben a tálalásban a „csóró vega lasagne”:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: