Impossible (magyarul: lehetetlen) néven dobott piacra műhúspogácsás whoppert a Burger King, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így ők az elsők, akik génszerkesztett "húst" kínálnak vendégeiknek.
A húspogácsa nem tisztán növényekből készül, a kulcsszereplője egy Pichia pastoris nevű élesztőgomba.
A műhús a növényi táplálékokhoz hasonlatosan koleszterinszegény, még nyomokban sem tartalmaz a nagyüzemi állattenyésztésben rendszeresített hozamfokozó hormonokat, antibiotikumokat, ráadásul a hagyományossal szemben rendkívül környezetbarát.
A szarvasmarhahúsból készített hamburgerpogácsákkal szemben elkészítéséhez 95 százalékkal kevesebb szántóra és legelőre, 74 százalékkal kevesebb vízre van szükség, mindeközben 87 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kerül a légkörbe.
Az első kóstolók szerint íze alig különbözik a hústól, de majd hisszük ha látjuk kóstoltuk...
Mit szóltok hozzá, ennétek?