2019. 04. 02., kedd, 18:58

És megtörtént: Génszerkesztett műhússal rukkolt elő a Burger King!

Impossible (magyarul: lehetetlen) néven dobott piacra műhúspogácsás whoppert a Burger King, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így ők az elsők, akik génszerkesztett "húst" kínálnak vendégeiknek.

Burger King St. Louis-ban. Itt már kapható a műhúsos hamburger

A húspogácsa nem tisztán növényekből készül, a kulcsszereplője egy Pichia pastoris nevű élesztőgomba.

A műhús a növényi táplálékokhoz hasonlatosan koleszterinszegény, még nyomokban sem tartalmaz a nagyüzemi állattenyésztésben rendszeresített hozamfokozó hormonokat, antibiotikumokat, ráadásul a hagyományossal szemben rendkívül környezetbarát.

 

Pat Brown, az egyik feltaláló a műhúspremieren

A szarvasmarhahúsból készített hamburgerpogácsákkal szemben elkészítéséhez 95 százalékkal kevesebb szántóra és legelőre, 74 százalékkal kevesebb vízre van szükség, mindeközben 87 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kerül a légkörbe.

 

 

Az első kóstolók szerint íze alig különbözik a hústól, de majd hisszük ha látjuk kóstoltuk...

Mit szóltok hozzá, ennétek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: