2019. 04. 02., kedd, 18:58
És megtörtént: Génszerkesztett műhússal rukkolt elő a Burger King!
Impossible (magyarul: lehetetlen) néven dobott piacra műhúspogácsás whoppert a Burger King, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így ők az elsők, akik génszerkesztett "húst" kínálnak vendégeiknek.
A húspogácsa nem tisztán növényekből készül, a kulcsszereplője egy Pichia pastoris nevű élesztőgomba.
A műhús a növényi táplálékokhoz hasonlatosan koleszterinszegény, még nyomokban sem tartalmaz a nagyüzemi állattenyésztésben rendszeresített hozamfokozó hormonokat, antibiotikumokat, ráadásul a hagyományossal szemben rendkívül környezetbarát.
A szarvasmarhahúsból készített hamburgerpogácsákkal szemben elkészítéséhez 95 százalékkal kevesebb szántóra és legelőre, 74 százalékkal kevesebb vízre van szükség, mindeközben 87 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kerül a légkörbe.
Az első kóstolók szerint íze alig különbözik a hústól, de majd hisszük ha látjuk kóstoltuk...
Mit szóltok hozzá, ennétek?
-
Melege volt, meztelenül fürdőzött egy férfi a szökőkútban - VIDEÓ
-
Velős piritós a Desedán, rózsaszín utca Kaposváron - Nálunk járt Magyarósi Csaba - VIDEÓ
-
A legolcsóbb otthoni nápolyi pizzakemencét teszteltük - VIDEÓ
-
A kaposvári aluljáróban lopta el az idős néni táskáját - VIDEÓ
-
Lángokban állt egy szemetes hétvégén a Kinizsiben - VIDEÓ
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: