2019. 03. 20., szerda, 14:39

A kaposváriak még mindig szomorúak - Elkészült Magyarország Boldogságtérképe

Először 2016-ban adtak ki Magyarországról olyan térképet, amiből kiderült, hogy az egyes megyék, illetve székhelyeik mennyire boldogok egymáshoz képest. Három év eltelt és Kaposvár még mindig a boldogtalan városok közé tartozik az országban. 

A 2019-es felmérésekből kiderül, hogy Magyarország boldogságszintje növekvőben van, ami Kaposvárra igaz is, ám a fejlődés olyan csekély a kedélyállapotunk terén, hogy még mindig a legboldogtalanabb városok közé tartozunk. A megyét tekintve rosszabbodott a helyzet, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér mellett Somogy megyében is csökkent a boldogságszint. 

 

 

Az élenjáró megyeszékhely 2019-ben, a 2017-es győzelem után ismét Tatabánya lett, a legboldogtalanabb város címet pedig Salgótarján hozta el magának. 

A Boldogságprogram keretein belül elkészülő térképet egyébként az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja a Jobb Veled a Világ Alapítvánnyal együttműködve készítette el egy internetes vizsgálat eredményei alapján, amiben 17-89 éves férfiak és nők vettek részt. 

 

Mit szóltok az eredményhez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: