2019. 03. 14., csütörtök, 14:40

Új köntösben köszönnek vissza a magyar konyha tradicionális fogásai a Deseda Kapuja tavaszi étlapján

A tavasz a megújulás évszaka, a Deseda Kapuja étterem is lecserélte januárban frissített étlapját. Kun Péter kreatív séf legújabb repertoárjára olyan hungarikumnak tekinthető fogások is felkerültek, mint a magyartarka velőscsont, a pacalleves, vagy a mákos túrógombóc.

Mind sertés, mind marha, mind szárnyas és hal tekintetében nagyon erős lett a tavaszi felhozatal, az autentikus magyar ételek pedig még inkább előtérbe kerültek. A új étlap az előzőek folytatásának tekinthető, a nyitás óta eltelt idő elég volt arra, hogy a Péter által képviselt gourmet csárda stílus kiforrja magát.

Mi az A gourmet csárda stílus? klasszikus magyar ételek modern köntösben. Se nem gourmet, se nem fine dining, "rendes" adagok kultúráltan tálalva.

 

Kemencében sült magyartarka velőscsontja hónapos retekkel és házi kenyérrelPacalleves korianderrel, répákkal és tarhonyával

Az éttermet szerencsére nem riasztották vissza a nehezen beszerezhető, különlegesebb alapanyagok, így igazi századelőt idéző fogások köszönnek vissza az aktuális kínálatról. Az egyik ilyen jellegzetes étel a tarkamarha velőscsont, melyet házi kenyérrel és hónapos retekkel tálalnak, de a marhapofa pecsenye is egy ritkán hozzáférhető étek, az utóbbit sütnivaló kolbásszal, rozmaringos tojásos nokedlivel és mustárhabos salátával körítik.

 

Marhapofa pecsenye sütnivaló kolbásszal, rozmaringos tojásnokedlivel  és mustárhabos salátával

Amit mindenképp próbáljatok ki a leves szekcióból, ha kedvelitek a hazai ízeket, az a sváb burgonyagombóc leves vaddisznóval és tárkonnyal, az édesszájúaknak pedig a mákos túrógombócot ajánljuk.

 

Sváb burgonyagombóc leves  vaddisznóval és tárkonnyal

Mákos túrógombóc habos tejfellel és mézeskalácsmeggyel

Természetesen a szezonális ajánlatokról sem feledkeznek meg, a friss, zsenge helyi hozzávalókból készült ételeket az étterem heti ajánlataiban éritek majd tetten. 

 

Ha nem akartok lemaradni róluk, kövessétek Facebook oldalukat, ahol megtaláljátok a teljes új étlapot is!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: