A tavasz a megújulás évszaka, a Deseda Kapuja étterem is lecserélte januárban frissített étlapját. Kun Péter kreatív séf legújabb repertoárjára olyan hungarikumnak tekinthető fogások is felkerültek, mint a magyartarka velőscsont, a pacalleves, vagy a mákos túrógombóc.
Mind sertés, mind marha, mind szárnyas és hal tekintetében nagyon erős lett a tavaszi felhozatal, az autentikus magyar ételek pedig még inkább előtérbe kerültek. A új étlap az előzőek folytatásának tekinthető, a nyitás óta eltelt idő elég volt arra, hogy a Péter által képviselt gourmet csárda stílus kiforrja magát.
Mi az A gourmet csárda stílus? klasszikus magyar ételek modern köntösben. Se nem gourmet, se nem fine dining, "rendes" adagok kultúráltan tálalva.
Az éttermet szerencsére nem riasztották vissza a nehezen beszerezhető, különlegesebb alapanyagok, így igazi századelőt idéző fogások köszönnek vissza az aktuális kínálatról. Az egyik ilyen jellegzetes étel a tarkamarha velőscsont, melyet házi kenyérrel és hónapos retekkel tálalnak, de a marhapofa pecsenye is egy ritkán hozzáférhető étek, az utóbbit sütnivaló kolbásszal, rozmaringos tojásos nokedlivel és mustárhabos salátával körítik.
Amit mindenképp próbáljatok ki a leves szekcióból, ha kedvelitek a hazai ízeket, az a sváb burgonyagombóc leves vaddisznóval és tárkonnyal, az édesszájúaknak pedig a mákos túrógombócot ajánljuk.
Természetesen a szezonális ajánlatokról sem feledkeznek meg, a friss, zsenge helyi hozzávalókból készült ételeket az étterem heti ajánlataiban éritek majd tetten.
Ha nem akartok lemaradni róluk, kövessétek Facebook oldalukat, ahol megtaláljátok a teljes új étlapot is!