2019. 03. 14., Csütörtök, 09:58

Szerda délután megállt a világ - Még mindig takarítja a károkat a Facebook

Kora estétől nem lehetett normálisan használni a legnagyobb közösségi oldalt és annak platformjait, a kialakult hibákat még mindig foltozgatják.

A világ minden pontjáról jelezték a felhasználók, hogy egyes funkciói a Facebooknak, az Instagramnak és a Messengernek is leálltak. Hibákat jelzett a rendszer ha posztokat akartunk lájkolni, vagy csak hozzászólni valamihez, de az oldalakon sem lehetett bejegyzéseket időzíteni sem pedig bármit közzétenni, de olyan esetek is voltak, ahol semmiféle tartalom nem töltődött be.

A Messengerben nem jelentek meg az új üzenetek, csak azt jelezte a rendszer, hogy üzenetet kaptunk, így folyton frissíteni kellett az ablakot, ha társalogni szerettünk volna a haverokkal. A mostani esetben furcsa, hogy a Facebook és a hozzá kapcsolható többi felület egyszerre adta meg magát, ráadásul nem is egy pár órás hibáról van szó, hiszen csütörtök reggel is lehet még találkozni hibás, vagy nem működö funkcióval. Az oldal történetének egyik, ha nem a legnagyobb leállásáról van szó, hasonló csak 2008-ban volt.

Új-Zélandon és Ausztráliában például a Twitteren poénkodtak a hatóságok a leállással, hiszen arra kérték követőiket, hogy ne hívják őket a Facebook leállása miatt, nem tudnak segíteni, ráadásul ők is morognak miatta. Természetesen ez csak poén volt, később jelezték, hogy nem érkezett be hívás hozzájuk a leállás miatt. Reméljük azért mindenki túlélte a kellemetlenséget, és csinált valami értelmeset is, ha már egyszer nem lehetett görgetni a közösségi oldalakat. Bár, ebben elég erősen kételkedünk. Sajnos.

Ti mit csináltatok? Szitkozódtatok vagy inkább felkerestétek a haverokat élőben?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: