2019. 03. 05., kedd, 10:22

Autópályát kap Kaposvár? Bemutatták az M9-es új terveit

Régóta lebegtetik már, most úgy tűnik, lesz is valami az ország déli határvonala mentén húzódó új vidéki városokat összekötő autópályából.

Több évtizede hallunk már az M9-es tervéről, ám mindeddig csupán húsz kilométer épült meg belőle, Szekszárdnál és épp Kaposvárnál. A következő szakasz Zalaegerszeget érinti majd, itt már megkezdték a földmunkákat, ám az, hogy mindezen tervek egy nagy egész részei, csak nemrégiben derült ki, hiszen a napokban nyilvánosságra hozta a pénzügyi és innovációs tárca az új versenyképességi programot, melyben kiemelkedő helyen szerepel az M9-es autópálya kiépítése, mint közlekedési fejlesztés.

 

Forrás: magyarnemzet.hu

Az előzetes tervekhez képest bőven érte változás az új sztrádát, hiszen például bekapcsolták a nyomvonalba Pécset is, amelyről eddig nem volt szó. A dunántúli szakasz így a Kőszeg-Szombathely-Körmend-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs-Szekszárd útvonal lenne, így a régió nagyobb városai mind bekapcsolódnának a nemzetközi gazdasági vérkeringésbe, arról már nem is beszélve, hogy megyeszékhelyünkből a környező nagyvárosokba jelentősen lerövidülne az utazási idő.

 

 

Az M9-es keleti folytatása még nem nyerte el végleges formáját, de úgy tűnik, hogy a Szeged-Békéscsaba-Debrecen vonal lesz a fő csapásirány. A leírások szerint az országhatárral párhuzamos körgyűrű, a többi Budapest felé vezető autópályával összekapcsolódva jelentős üzemanyag- és időmegtakarítást jelenthet a közlekedőknek, valamint tehermentesítheti a fővárosi közlekedést is.

 

Ti örülnétek egy ilyen autópályának?
Szerintetek lesz ebből valami?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: