2019. 02. 22., péntek, 15:25

Elsőként haraptunk bele a Grillbecue csapat legomlósabb húsaiba

A már többször emlegetett Grillbecue csapat egy hétre beveszi szendvicseivel az Eleven Kultúrbisztrót, mi pedig ahogy ígértük, elsőként teszteltük be a jóságokat. Vigyázat - szaft és omlósabbnál omlósabb húsok következnek!

Aki még nem hallott volna a pulled porkról, azoknak eláruljuk, hogy az Amerikából érkezett, magyarul tépett disznóhúsos szendvics lényege, hogy a sertéslapockát lassan, általában hét-nyolc órán keresztül sütik, vagy még tovább, ezt követően tépik szálakra a húst, így: 

 

 

A Grillbecue csapata konkrétan 11 órán keresztül, smokerben, hickory fával (fontos, hogy csak kemény fából való füstöt használjanak) teszi ezt, méghozzá úgy, hogy a hőmérséklet mindvégig 110 és 120 fok között marad. 

Az Elevenben terítékre kerülő szendvicseik amolyan kávézó kompatibilis verziók, miután a bagel ölelése határt szab a húsmennyiségnek. Készül normál (890 Ft) és dupla húsos (1.190 Ft) változat, mi az előbbit tettük próbára.

Sertéshúsos szendvicsükbe kerül rukkola, paradicsom, jalapeno paprika és saját főzésű BBQ szósz, mely alapját lepirított marhahús leve adja.

 

Normál Pulled Pork Bagel - rukkola, paradicsom, BBQ szósz, jalapeno

 

Csirkés változatukba a grill csirkén kívül pirított bacon, rukkola, házi fokhagymás szósz és opcionálisan kérhető jalapeno paprika megy.

 

Normál Füstölt Csirke Bagel - pirított bacon, ruccola, fokhagymás szósz, jalapeno

Mind a sertés, mind a csirke hús tarol, ezekkel bizony telibe találtak a srácok, a füstölt íz csodásan átjárja őket, legszívesebben magában ettük volna, bár a pirított bagel is remekül párosul hozzájuk. A szószok közül nekem a BBQ jött át jobban, ha rajtam múlik belemártottam volna az egész szenyót ebbe a füstös, édeskés mennyországba. Nem akarok diszkriminálni, de a csirkés verziót talán inkább a gyengébbik nemnek ajánlanám jalapeno nélkül, úgy egy igazi, könnyű, bármilyen napszakban fogyasztható bárszendvics az eredmény.

 

Nézzetek le az Elevenbe március 1-ig és csináljátok utánunk ha tetszett amit láttatok! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: