2019. 02. 19., kedd, 09:49

Elbúcsúzhatunk egyik kedvenc sörünktől

Ha ti is azok közé tartoztok, akik a jól megszokott sörízeket részesítitek előnyben, ráadásul megrögzött Dreher fanok vagytok, nem biztos hogy örülni fogtok ennek a hírnek. A sörmárka ugyanis fontos bejelentést tett nemrég: hozzányúl zászlóshajójához, a Dreher Classic-hoz, mely Gold néven fut tovább, megváltozott, bár állítólag minőségibb recepttel.

NO kukoricagríz, YES árpamaláta, komló, víz

A sörgyár szerint persze riadalomra semmi ok, így hangzik a hivatalos kommunikáció:

Arra törekedtünk, hogy pusztán az árpamalátára, komlóra és vízre épülő recepttel is meg tudjuk tartani a termék könnyen ihatóságát. A végleges verziót a fogyasztóink bevonásával választottuk ki. A legfontosabb célunk az volt, hogy az ő ízlésüknek feleljünk meg

 – mondta el az új receptről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere. 

Ez így tényleg nem hangzik ijesztően, főleg hogy az is kiderült, a receptből elhagyták a kukoricát, ami sokak szerint a másnaposságért is erősen okolható.

 

Így néz ki az új üveg

A külcsín is megújul

A név, a márkalogó és a csomagolás is megújul, hiszen a gyártó célja, hogy ne csak tartalmában, de megjelenésében is erősítsen prémium pozícióján a Dreher Gold. „Büszkék vagyunk budapesti gyökereinkre és ezt megjelenítjük az új csomagoláson is, amely a modernség és hagyomány tiszteletének ötvözetét tükrözi. A dobozokra és a palackcímkékre a régi Erzsébet híd fotója került rá a Fortepan gyűjteményéből”– tette hozzá Wilheim Gábor.

 

Azt mondják továbbra is megőrzi a kesernyés, karakteres ízt

Egy hónapon belül találkozhatunk vele

Az új Dreher egy hónapon belül mindenhol leváltja a régi Classicot, így a kocsmákban és boltokban is. Az újítás valószínűleg érinti a gyár többi, Classic variánsnak tekinthető termékét is. Hideg-, Tripla-, Amerikai-, mindenfélekomlósok', szevasztok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: