2019. 02. 09., szombat, 09:10

Megnyílt a világ első kolbászhotele!

Egy német hentes – ki más – megnyitotta a világ első kolbászhotelét, ahol a padlótól a plafonig minden a bélbe töltött finomságról szól, s ha szerencsés, még kolbásszal is álmodik a vendég. Ez a Gasthaus Böbel, ahol nem kell hátrahőkölni a falra szerelt böllérkéstől sem. - írja a dining guide.

Németország délnyugati tartományában, Baden-Württembergben járunk. A kolbászmintás tapéta, a kolbász formájú szappan és kolbászt utánzó nyakpárna csak néhány eleme annak a megkapó gasztroenteriőrnek, amit a rittersbachi Claus Böbel a Böbel Bratwurst Bed and Breakfast (BB & BB) berendezéseként megálmodott.

 

 

A múlt évben megnyílt hétszobás hotelbe már a világ minden tájáról érkeztek vendégek, beteljesítve ezzel a hentes álmát, ami nem kisebb küldetés, minthogy „életre keltse a kolbász hagyományát, és azt világszerte ismertté tegye.”

 


A kolbász tematikát a padlótól a plafonig lelkiismeretesen végig is vitte, szó szerint, minthogy sok helyen a plafon is húskészítményeket ábrázoló tapétával és kampókra aggatott kolbászszálakkal van dekorálva, vélhetően azért, hogy a vendégek még az elalvás előtt is a húsra gondoljanak. A hotel szlogenje is erre utal:

„Egy éjszaka a kolbászos ég alatt”

Böbel nem egyszerűen a kolbászt, hanem annak is a frankföldi változatát igyekszik népszerűsíteni, és teszi ezt nem csak szállodájában, de annak szomszédságában működő családi hentesboltjában is. Itt napjában frissen készíti el a finomságot a régi családi receptet útmutatásai szerint. A kolbász szigorúan darált sertéshúsból és fűszerek keverékéből áll, amit hagyományosan a „Bändel”-be, a disznó belének külső vékony rétegébe töltenek.

 

 

A tulaj tisztában van azzal, hogy a hotel és a hentesüzlet alkotta komplexum egyesek ízlését nem elégíti ki, s ugyan ma 25-féle különböző kolbásszal igyekszik a vásárlók és szállóvendégek kedvébe járni, meggyőződése szerint egyhamar biztosan nem fog vegetáriánus kolbász készítésére vetemedni.

Nem csak a vegetáriánusoknak, de a zsidóknak, muszlimoknak és a belsőségtől viszolygóknak sem ez lesz a zarándokhelye. A kolbászimádók romantikus hétvégéjéhez azonban szívesen teremt díszletet: a falon mindig ott lóg egy szív alakú kolbász, és természetesen a reggeliző asztalról sem hiányozhat ez a finomság, a hotel halljában pedig színes plüssmalackínálat várja a szuvenírre vágyókat.

 

 

Az étlapon többek között szerepel kolbászleves, kolbászsaláta, „rántott szelet kolbászból” (kilapított kolbász bundában kisütve), desszertnek pedig egy kis kolbászos jégkrém vagy kolbászdarabokkal meghintett csokoládépuding is jöhet. Joggal kérdezhetnénkjük: nem túlzás ez egy kicsit? A válasz természetesen: nem, hiszen ez egy kolbászhotel, s a fanyalgók örüljenek, hogy a disznót nem a 3-as számú szobában ölik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: