2019. 02. 07., csütörtök, 15:12

Már rég túl vagyunk a szilveszteren, mégis özönlenek a talált - elveszett kutyás posztok

A napokban igazán meglepődtünk, hiszen a Facebookon halomban állnak a posztok eltűnt kutyákról. Már régen volt a szilveszter, ezért is igazán fura, hogy sorozatosan találnak állatkákat Kaposváron és környékén, a helyzetet pedig jobban nehezíti, hogy a legtöbb négylábú esetében chip sincs beültetve. 

Kaposvár, Kaposfüred, Szentjakab és Kaposszerdahely közelében is több kutyát találtak, de volt, ahol csapatba vergődve négyen kóboroltak az otthonuktól távol. 

 

 

Mi lehet az oka? A nagy szilveszteri durrogtatást követően, januárban az elcsatangolások mögött lehet egy - egy meglazult kerítés, elszakadt lánc (már aki láncon tartja a kutyáját...) és természetesen bármennyire is rosszul hangzik, a gazdik gondatlansága. 

 

 

Az egyik kirívó eset ami pár napja történt, nálunk is kiverte a biztosítékot, hiszen akad olyan is, aki, hogy "túladjon" az újonnan született kutyán, bedobta a szomszédokhoz egy dobozban. 

 

 

 

A problémát orvosolandó minden gazdinak csak egy kicsit jobban kellene odafigyelnie az állatkákra és nem történnének hasonló esetek...

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: