2019. 01. 17., csütörtök, 12:00

Megvezettek minket Potterék! Mégsem villámot szimbolizált Harry sebhelye?

Egy érdekes teória látott napvilágot kedvenc varázslónk személyével kapcsolatban, amely fenekestűl felforgatja a varázsvilágot!

Mi ugrik be általában először, ha Harry Potterre gondolunk? A szemüvege? Az, hogy ő a kiválasztott? Lehet, viszont az elsők között van az a szimbólum is, amely alapjaiban meghatározta hősünk életét a varázsvilágban, hiszen a villám sebhely által minden boszorkány és mágus azonnal felismerhette a fiút. A könyvek leírása szerint ez a heg Voldemort sikertelen támadása során keletkezett a homlokán, és leginkább egy villámra hasonlít. Vagy mégsem?

 

 

Egy teória szerint, amely most futótűzként járja be az internetet, a seb alakja nem a természeti jelenségre hajaz, sokkal inkább a tiltott átok pálca motívumára. Tudniillik az Avada Kedavra halálos szavakhoz egy pálcamozdulat is tartozik, amely az alábbiak szerint néz ki.

 

 

Ebből következtették ki a rajongók, hogy bizony az átok mozdulatsorát lehet felfedezni Harry homlokán, nem pedig egy villámot, mint ahogy azt eddig mindenki tudni vélte. Lehet, hogy tényleg van benne valami, ám az író - aki általában rendszeresen reagálni szokott az ilyen pletykákra - J.K. Rowling még nem erősítette meg a teóriát.

 

Szerintetek van valóságalapja a teóriának?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: