2019. 01. 04., péntek, 11:54

Nem baleset volt az októberi kettős halállal végződő kaposvári tűzeset - Szándékos gyújtogatás állhat a háttérben

Ketten bennégtek egy Csokonai utcai lakásban - adtunk hírt a szörnyű "balesetről" októberben. Már akkor sokan arról beszéltek, hogy túl sok a gyanús elem a történetben. Mostanra kiderült, hogy nem baleset, hanem szándékos gyújtogatás okozhatta az anya és 21 éves lánya halálát, így büntetőeljárás keretében nyomoz a rendőrség.

Ahogy október 21-én megírtuk, a Csokonai Mihály utcai, negyedik emeleti lakásban tűz ütött ki. A lakásban hárman tartózkodtak: anya, lánya, és a lány párja. A férfi az erkélyre menekült, a tűzoltók épségben hozták le daruval. A másik szobában azonban a 21 éves egyetemista lány és az édesanyja életét vesztette a tűzben. A lány (mostanra valószínűleg gyanúsított) párja, az esetet követően elhagyta az országot. 

 

Az esettel kapcsolatban több furcsa dolog is felmerült, például az, hogy állítólag több tűzfészket is találtak a lakásban. Érdeklődésünkre a Kaposvári Rendőrkapitányság november 6-án annyit közölt, hogy a "közigazgatási eljárás még folyamatban van, amely feladatai közé tartozik a bűncselekmények gyanújának tisztázása és vizsgálata is." 

 

A Somogy megyei katasztrófavédelem szóvivője most azt közölte, hogy a tűzvizsgálat lezárult és a dokumentációt elküldték a rendőrségnek. A megyei rendőr-főkapitányság megerősítette: a tűzvizsgálat eredményére tekintettel már büntetőeljárásban vizsgálják az ügyet. Vagyis a rendőrök szerint bizonyosan gyújtogatás történhetett.

A lány párja Izraelből utazott Kaposvárra, korábban Németországban ismerkedtek meg. Nagyjából három hetet éltek együtt a Csokonai utcai lakásban a tragédia előtt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: