2019. 01. 02., szerda, 15:23

Tele a Facebook gazdátlan ebekkel, akik szilveszterkor tűntek el a környékről!

Rengeteg olyan posztba futottunk bele szilveszter éjszaka óta, ami a Kaposváron és környékén eltűnt állatkákról szól. Lassan két napja vagyunk túl a durrogtatásokon, de rendkívül kevés eb talált vissza gazdájához, illetve még mindig sorakoznak a képek olyan kutyusokról, akik Kaposvár utcáin csatangolnak egyedül. 

December 31-ét mindig számtalan olyan felhívás előzi meg, ami a kedvenceink biztonságára hívja fel a figyelmet, hiszen a petárdák, tűzijátékok miatt rengeteg állat rémül meg, és félelmében szökik el otthonából. 

 

 

Túl azon, hogy ki-mennyire figyelt megfelelően az ebre, megtörténhet a baj a legjobb helyeken is. Kaposváron és környékén ebben az évben is nagyon sok csahos oldott kötelet, mászott vagy bújt át a kerítésen. Jobb esetben kikerült valamilyen platformra a képük, de sajnos voltak olyan kutyusok is, akik nem élték túl a szilveszter éjszakáját. 

 

 

Városunkban a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület dolgozói ilyenkor mindig erejükön túl teljesítenek, fogadják a számtalan hívást, mennek helyszínekre, és magukhoz veszik a blökiket, éppen ezért számtalan olyan állat fotója található meg még most is oldalukon, akik keresik gazdájukat.

 

 

Az elmúlt években végre a közösségi szellem is felvirágozni látszódik városunkban, hiszen az utcán kutyába botló emberek sokszor hazaviszik a talált ebeket, de minimum lefotózzák, és pontos információval ellátva posztolják azokat a közösségi platformokra. 

 

 

Sok eb hazatalált, ám párat el is vesztettünk Kaposvár környékén, a többiek pedig továbbra is keresik jól megszokott otthonukat. Mit lehetne tenni? Itthon továbbra is sokak tűzijátékoznak és petárdáznak majd a következő években, a gazdik, legalábbis a felelősségteljesebbek pedig ahogy tudnak, vigyáznak kedvenceikre. Más nem marad, mint reménykedni, hogy az elszökött kutyák mindegyike épségben hazakerüljön. 

 

Ti is láttatok elkóborolt állatokat?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: