2018. 12. 19., szerda, 16:00

Két méter, tíz ropi! - Kaposvári fenyőfa körkép

Évről-évre többen választják, vagy ha úgy tetszik pártolnak vissza az igazi fenyőkhöz a mű társaik helyett, ezért gondoltuk körbenézünk Kaposváron milyen árakkal várnak minket az eladók, és milyen fajtákat árusítanak a város különböző pontjain, hogy egy kicsit megkönnyítsük nektek az idei fabeszerzést. 

Ugyan találni különlegességeket, de a legtöbb árusító helyen a városban luc, ezüst és nordmann fenyő szerepel a felhozatalban az előző évekhez hasonlóan. 

Míg a kínálat megegyezik nagyjából Kaposváron, az árakra ez nem igaz, mivel igazán eltérőek. Egyik-másik eladó között több ezres különbségeket is találni, példaképp a Nordmann fenyők tekintetében 3 és 6 ezres méteráron is kínálnak számunkra fákat. 

 

 

Ha már a nordmann-nál tartunk az egyik legolcsóbb, 3 ezres/méter árat a Slendynél véltük felfedezni, a város más pontján 5000 Ft-tól kezdődik a kategória, ám itt 1,5 méter az egységár. Ha a piacon szeretnétek beszerezni egy 2 méteres nordmannt azért 12.000 magyar forintot kell kipengetnetek. 

 

 

Ha valaki nem szeretne sok pénzt invesztálni a karácsonyfájába, akkor a luc lehet a legjobb választás. Kaposváron belül 1-2 ezer forintos különbségeket is találunk, de egy kisebb, 1 méteres darabhoz már 1500 forintért hozzájuthatunk. 

 

 

Aki a középkategóriát szeretné belőni, annak is legalább 7-8 ezer forintot kell otthagynia valamelyik árusnál, hiszen az ezüst fenyő 3500 forintos méterártól kezdődik Kaposváron. 

 

Jelenleg Kaposváron a nagyobb áruházak parkolóitól kezdve, a belvároson át számtalan helyen találtok fenyőárusokat, ám mi arra buzdítunk benneteket, hogy előtte menjetek egy kört, és nézzétek meg, ki árulja a legjobban áron a portékáját!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: