2018. 12. 18., kedd, 15:20

Elkészült Magyarország szaloncukor térképe - Te is azért vagy oda mint a legtöbb kaposvári?

Természetesen az idei eladásokat még nem lehet mérni, hiszen van még néhány nap karácsonyig, így be lehet még szerezni tonnaszám a szaloncukrot, viszont a tavalyi év adataiból most elkészült egy térkép.

A Tesco összegezte az eladásokat, náluk 1,3 millió csomag szaloncukrot vásároltunk 2017-ben, amelyeket most részletesen elemeztek is. Az országban a legkedveltebb íz a csokoládés-trüffeles volt, ezt követte a szezonális szaloncukor (narancsos-csokis, robbanócukorkás-málnás), a dobogó harmadik fokán pedig az örök klasszik zselés állt. A legutáltabb ízesítést ezúttal a kókuszos vitte, úgy tűnik ahhoz párosul a legtöbb rossz emlékünk.

 

 

Somogyban és egyúttal Kaposváron is az országos átlaghoz hasonlóan a csokoládés-trüffeles végzett az első helyen, ebből 17 százalékkal többet vettünk mint az országos átlag sőt, az egész országban nálunk fogyott ez leginkább, úgyhogy tényleg nagyon odalehetünk ezért az ízért.

 

 

Kidobott még pár adatot az ünnepekhez kapcsolódóan az áruházlánc, a magyarok átlagosan vásárlásonként 2 üveg pezsgőt, ráadásul édeset vesznek az ünnepekkor, bejgliből pedig meglepő, de a mákos nyerte a versenyt a dióssal szemben.

 

Nektek melyik a kedvenc ízű szaloncukrotok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: