2018. 12. 17., hétfő, 12:00

Belekóstoltunk a Slendy karácsonyi süti kínálatába!

Egy hét és karácsony! Mi már ünnepi hangulatban égünk a szerkesztőségben, így gondoltuk, kielégítjük a karácsonyi sütemények iránti vágyainkat, ezért ellátogattunk a Slendy Honvéd utcai üzletébe, ahol sorban állnak a jobbnál-jobb finomságok a pultban, és kiválasztottuk a 2018-as év legjobb karácsonyi sütijeit. 

Florentin

 

Az egyik legnagyobb karácsonyi klasszikus ez az arany tallér, ami celofánba csomagolva, egy szalaggal átkötve tökéletes ajándék is lehet az aprósütemények kedvelőinek, a Slendyé pedig nem csak kinézetre mutatós, ízre is nagyon finom. 

 

Vaníliás habos

 

Az egyik legnépszerűbb vendégváró sütemény a francia krémes, vagyis ahogy a Slendybe megtaláljátok, a vaníliás habos. A krémek és a tészta állaga tökéletes, íze ahogy a nagy könyvben meg van írva, így csak ajánlani tudjuk, hogy náluk szerezzétek be, és ne otthon kelljen vele bajlódni. 

 

Mézes kalácsos pohárkrém


Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendtek a pohárkrémek, éppen ezért a Slendy megalkotta a tökéletes karácsonyi édességet, ami külön a téli napokra lett kifejlesztve. A krém, a fahéjas ízek és a mézeskalács darabok tökéletes kombinációban állnak össze ebben a süteményben. 

 

Puszedli

 

A kis gyerkőcöknek is szerettek volna kedvezni, ezért olyan puszedlikkal is várnak benneteket, amik igazán omlósak, ráadásul meglepetésünkre belül vékony rétegben házi szilva lekvárral töltöttek.

 

Gesztenyés lúdláb

 

Akadnak olyanok is, akiknél torta kerül az ünnepi asztalra, ennek apropóján mi a gesztenyés lúdlábat választottuk. A piskóta valami istenien omlós és lágy, a krémek pedig könnyűek, ezért biztos be tudtok belőle majd tömni több szeletet. 

 

Slendy krémes

 

A végére hagytuk a két legjobbat! Az év egyik újdonsága a Slendy krémes, amiben a francia társához képest eggyel több tészta réteg bújik meg, és könnyebben is fogyasztható. Ebben a süteményben a házias, vaníliás főzött krém találkozik a tejszínnel, így pedig egy habos és finom desszertben áll össze. Tökéletes választás!

 

Szilvás gombóc

 

Múlt héten már érkeztünk egy videóval a szilvás gombóc készítéséről, ám most meg is kóstoltuk azt, abban a pillanatban, hogy kiért a kemencéből. Egy eszméletlenül jó süteményt sikerült összerakni a Slendyben, hiszen a külső linzer tészta ropogós, míg belül finom omlós, a pontot az i-re pedig a házi szilvalekvár teszi fel. 

 

Ha nem akartok a konyhában sütéssel bajlódni, ezeket a süteményeket és még sok mást is tudtok karácsonyra a Slendy Pékségéből rendelni december 20-ig!

 A részletes listát itt találjátok!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: