2018. 12. 15., szombat, 21:43

Megint bakizott a Facebook – Nem publikus képeink szivároghattak ki

12 napig állt fenn egy hiba a Facebook rendszerében, melynek következtében olyan képeinkhez férhettek hozzá, amelyeket nem is publikáltunk, vagy csak a sztorinkban osztottunk meg.

Nem is kevés felhasználót érint a dolog, hiszen 7 millió profilról szerezhettek meg olyan képeket, amelyeket meg sem osztottak ismerőseikkel. A hiba szeptember 13. és 25. között élt, és mindazokat érinthette, akiknek telefonjára a Facebook alkalmazása le volt töltve. Sokszor találkozhattunk olyan más alkalmazásokkal, melyek lehetőséget kértek tőlünk, hogy Facebookos képeinket használhassák, profilkép vagy egyéb okok miatt. Nos, ezen alkalmazások az említett napokon hozzáférhettek más, meg nem osztott képeinkhez, vagy a sztorijainkhoz és a Marketplacere töltött dolgainkhoz is.

1500 alkalmazásról és több mint 6.8 millió felhasználóról van szó, a hiba pedig globális méretű. A Facebook természetesen már kijavította a hibát, és azonnal elkezdett szabadkozni, rövid közleményüket, valamint azt, hogy ti érintettek vagytok e a képszivárogtatásban ITT tudjátok csekkolni. Ha a ti profilotokat nem érte adatlopás, akkor ezt a szöveget kell látnotok:

 

Reméljük mindenki megúszta!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: