2018. 12. 12., szerda, 11:10

Végre felturbózzák a Béke utcai gyalogos-átkelőhelyet!

Alapos ráncfelvarrást kap a Béke utca 11. előtt található átkelőhely.

 

Ami egyébként bőven rá is fért már, hiszen a Toldihoz vezető nyomvonalon reggelente és késő délutánonként több száz apróság kel át napról-napra. A város most a fejlesztés mellett döntött, melynek keretein belül olyan rendszert építenek ki a Béke utcában, amilyet korábban már a város több pontján is láthattunk.

 

 

Az óriási sárga-fekete oszlopok, rajta a villogó sárga jelzéssel, valamint a feltűnő gyalogos-átkelőhely táblákkal már minden közlekedő számára világossá teszi, hogy figyelmesebben közelítse meg az út ezen szakaszát. Természetesen az elengedhetetlen hófehér lámpák sem maradhattak el, amelyek megfelelő kivilágítást biztosítanak a zebrának. 

 

 

A munkálatok idejére a Béke utca ezen szakaszán 30 km/órás sebességkorlátozásra, és útlezárásra kell számítani a napokban. A beüzemelésre a munka sebességét tekintve nem kell már sokat várni, valószínűleg pár hét múlva már üzemelni fog az új rendszer, így szinte biztosra vehető, hogy a következő évben érkező fiatalok már biztonságosabban kelhetnek majd át a Béke utcán.

 

 

Közben egyébként, ahogy már korábban megírtuk, befejeződött a kapostüskevári csomópont tesztidőszaka, így szerdától már működnek a jelzőlámpák a forgalmas csomópontban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: