Elege van a bulizóknak a koncertes mobilozásból - Már az előadókat is zavarja a mobilerdő

2018. 12. 05., szerda, 10:37

Elege van a bulizóknak a koncertes mobilozásból - Már az előadókat is zavarja a mobilerdő

​Miért kinek nincs elege belőle? Egyre több bulizót idegesít, hogy nem lát semmit a koncertből, csak a kezekben feltartott mobilok képernyőit.

Az új évezred egyik legidegesítőbb újdonsága, hogy a koncerteken már nem a tomboló és bulizó tömeg a jellemző, hanem a mobilját a levegőben tartó koncertfelvételeket készítő közönség. Egy ideje ez már átcsapott olyan méretekbe, hogy már az előadók sem látnak mást, csak a mobilok vakuit. Ők is megszólaltak.

 

 

Az Eventbrite kezdeményezte egy közvélemény-kutatás elindítását, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mennyire van elege a bulizóknak a koncertfelvételeket készítőkből. Kiderült, hogy nagyon, hiszen a zenei eseményen részt vevő britek 70 százalékát irritálja amikor mások a telefonjukkal fotóznak vagy videóznak egy koncert közben.

 


Persze a válaszadók fele bevallotta azt is, hogy ők is készítettek néhány felvételt, de 65%-uk úgy érezte, ezáltal elszakadtak kissé a zenei élménytől és a pillanat teljes átélésétől. A válaszadók kétharmada támogatna valamilyen intézkedést a mobilmániával szemben, telefonmentes zónákat 13%-uk támogatná, 17%-uk a teljes kitiltást is bírná, 41%-uk pedig a finom ráhatás híve.

 

 

Ám nem csak a közönséget idegesíti a mobilerdő, Anja Schneider, a népszerű DJ is megszólalt az ügyben. Szerinte felesleges néhány percet felvenni egy több órás performanszból, egyszerűbb átélni a pillanatot. Őt is gyakran idegesíti, ha a tömegben csak mobilokat lát, hiszen számára fontos lenne, hogy lássa az emberek arcát is, lássa, hogy kiknek zenél.

 

Nektek mi a véleményetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: