2018. 11. 22., csütörtök, 14:22

Lakókocsiparkkal segítene a kaposvári hajléktalanokon a Szeretetkapu Juditja

Pintér Judit nevét a kaposvári Szeretetkapuból ismerhetitek, hiszen ő volt a városban élő hajléktalanok segítője. A Fő utcai hely megszűnésével sem maradtak el főzések, azóta is ételosztásokat szervez, ám most az országban élő hajléktalanokra kirótt törvény miatt egy egészen új megoldáson gondolkodik.

Pintér Judit egy csoportot hozott létre a Facebookon Kaposvári lakókocsipark hajléktalan embertársainknak névvel. Az ide posztolt dolgokból kiderül, hogy hosszútávó tervei között szerepel, hogy kialakítsanak Kaposváron egy lakókocsiparkot, ahol többen élnének külön, de mégis egy közösségben. 

A pénzt minderre először egy saját lakókocsival szeretné kitermelni, hiszen tavasszal útnak indulna Spanyolország felé, útközben pedig lángost és gulyást készítene, amiből fedezné költségeit. A cél, hogy az úttal pénzt gyűjtsön külföldön, amiből lakókocsikat vásárolna, hogy lakhatáshoz segítsen hajléktalan embereket.

 

 

Addig is, ha sikerülne összegyűjtenie a pénzt a lakókocsira, azzal Kaposvár utcáit járná, ételt és meleg teát osztana. A lakókocsiba be is lehetne ülni kicsit átmelegedni, beszélgetni, és segítséget is kérhetnének tőle a rászorulók. 
 

Micsoda ötlet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: