2018. 11. 19., hétfő, 11:49

Példamutatás emberségből: Az IKEA beengedte a hideg elől menekülő kóbor kutyákat

Állatbaráti magatartásból ötösre vizsgáztak az olaszországi Catania IKEA üzletének dolgozói: megnyitották kapuikat a kóbor kutyák előtt, hogy azok ne sérüljenek vagy fagyjanak meg a hidegben.

Az IKEA már többször bizonyította, hogy nem érzéketlenek az állatokkal szemben, például elsőként alakítottak ki őrzött kutyaparkolókat, és örökbefogadó kampányt is indítottak már az otthontalan ebeknek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vale.Ant (@valeria_antipatico) on

 

A cataniai üzletükben járó vásárlók furcsa dologra lettek figyelmesek a nappalinak berendezett részlegen, melyben békésen szunyókáló négylábúakat pillanthattak meg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniele Nicolosi (@dako.photo) on

 

Az IKEA nem reklámozta az akciót, de mint kiderült, a helyi kóborkutyák nem véletlenül találtak az áruházba, az üzlet dolgozóitól kaptak ajándékba egy kis ízelítőt az otthon melegéből.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davide Finocchiaro (@davide_finocchiaro) on

 

Az ötlet nem felülről származott, a helyi vezetőség és a dolgozók közösen döntöttek úgy, hogy átmeneti segítséget nyújtanak az egyre hidegedő időben, emellett étellel-itallal is ellátják őket. Volt olyan szerencsés kutyus, akin megesett egy vásárló szíve, és hazavitte magával.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by noahromley (@noahromley) on

 

A megkérdezett látogatók mindegyike kézzelfogható boldogságot érzett az ebek látványától, és támogatásukról biztosították az áruházat.

 

Mekkora öröm lenne látni, hogy más áruházak is követik példájukat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: