2018. 11. 12., hétfő, 13:29

Most már nem Lambóval, hanem lebegő motorokkal zúznak a rendőrök Dubajban

Nem akármilyen gépekkel frissítették járműparkjukat a dubaji rendőrök.

Világszerte híresek a dubaji rendőrök, már nem rátermettségük, és bátorságuk miatt - bár azt se kérdőjeleznénk meg -  hanem elképesztő járműflottájuk hívta fel magára a figyelmet. Még felsorolni is nehéz a Dubajban szolgálatot teljesítő sportkocsikat, elég is csak ha néhányat emelünk ki, mint a Bugatti Veyeon, Aston Martin, Ferrari FF, Lamborghini Aventador vagy McLaren MP12C.

 

 

Mindezek viszont eltörpülnek legújabb szerzeményükhöz képest, hiszen az S3 2019 Hoverbike már nem is autó, hanem egy repülő motor! Az ára is borsos, 42 milláért dobálják, a rendőrség pedig nem is egy, mindjárt 40 darabot rendelt meg belőle.

 

 

A sofőrök kiképzése már meg is kezdődött a 115 kilós monstrumokon, amelyek akár 100 km/órás sebességgel is képesek öt méter magasan cirkálni, mindezt pedig kizárólag elektromos töltésből végrehajtva. Egyetlen hibája, hogy sofőrrel együtt nagyjából 15 percet bír a járgány, míg anélkül drón módban akár 45 percig is képes a levegőben maradni.

 

 

A rendőrség elmondása szerint céljuk az új járgányokkal, hogy olyan helyekre is pillanatok alatt elérhessenek kollégáik, ahová eddig nehézkes volt, vagy egyáltalán nem lehetett, ezáltal is magasabb biztonságot nyújtva a lakosságnak.

 

Szerintünk meg csak felvágás, bár azért mi is kipróbálnánk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: