2018. 11. 06., kedd, 10:41

Kiderült, hogy milyen recepteket imádnak a magyarok! - Íme a kaposvári lista!

A 24.hu a 10 éves Nosalty receptoldallal karöltve összeszedte, hogy mik azok a receptek, amikért a magyarok rajonganak, éppen ezért mi gondoltunk egyet, és a kaposvári központú Recept Videók oldalt kérdeztük ki, hogy a környékbeliek körében mely receptvideók hasítanak náluk. Míg országosan a csülök pékné módra a favorit, a helyiek inkább egy jól megszokott receptre, a tárkonyos ragulevesre esküsznek. 

Az elmondható országosan, és a mi környékünkön is, hogy a főzni vágyók az egyszerűbb, jól bevált, hagyományos recepteket szeretik, amiket pikk-pakk össze tudnak dobni. Sok olyan van a böngészők között, akik kezdő szakácsnak számítanak, így az alap receptek mennek a legjobban a levesek, főzelékek, sütemények és főételek terén is.

 

Nézzük az országos listát:

A Nosalty oldalán több mint 61 ezer receptet számolnak jelenleg, amikből toronymagasan vezet népszerűségi indexében a sütemények terén a legegyszerűbb muffin névre hallgató édesség. A magyaroknak fontos, hogy kevés ráfordított összegből kihozzák az aznapi ebédet vagy vacsorát, ezt támasztja alá, hogy a legolvasottabb cikk, a 14 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni

 

 

A Facebook statisztikákat átböngészve kiderült, hogy a magyarok egyértelműen szeretik a hagyományos magyaros ízeket, a Nosalty ilyen tematikájú videói hasítanak a legjobban, így a csülök pékné módra, a sajtos-tejfölös tepsis karaj, és a hétmilliós nézettséget kapó Hotdog leveles tésztában. 

 

 

Térjünk vissza a hazai vizekre!

A recept oldalak kaposvári kirendeltségét, a Recept Videókat is kikérdeztük a témában. Kiderült, hogy a nézőik, így mi kaposváriak nem bukunk annyira a komplikáltabb ételekre, inkább a jól bevállt receptekre esküszünk, mint mondjuk a csörögefánk vagy a bakonyi betyárleves. 

A sütemények terén a Recept Videók oldalán 52 ezres nézettséggel vezet a Kinder bueno torta, amit a nagymamáink kedvenc édessége, a csörögefánk követ. Levesek terén a Tárkonyos raguleves viszi a prímet, ami annak tudható be, hogy sokan kezdők a konyhában, és ezekkel a videókkal sajátítják el a magyaros konyha alapjait. 

 

 

Egyetlen fura 'kilengést' találunk mindössze a Recept Videók legnépszerűbb receptjei között, a második helyen álló mézes szezámmagos csirkét, amiből arra tudunk csak következtetni, hogy sokan szeretik a kínai jellegű ételeket, amiket otthon is szívesen készítenek el a családnak. 

 

 

Nektek melyik a kedvenc receptetek? Linkeljétek be nekünk!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: