2018. 11. 05., hétfő, 18:34

Feje tetejére áll a Noszlopy! Megfordul a menetirány a belváros szívében

Újabb szakaszához érkezett a Kaposvári Közlekedési Központ építése, amely viszont már komolyabban érinti a belvárosi közlekedést. 

Ha eddig azt hittük, hogy komoly forgalmirend-változások voltak az elmúlt időszakban városunkban (pl. Anna utca) akkor az még semmi ahhoz képest, ami most vár ránk. Az építkezés miatt ugyanis, november közepétől, határozatlan ideig 2x2 sávosról 2x1 sávosra szűkül az útszakasz a Noszlopy Gáspár utcai körforgalomtól egészen a Petőfi térig. 

 

Megfordul a menetirány a Noszlopy Gáspár utcábanMár ez komoly fejfájásra adhat okot csúcsforgalomban, viszont nem csak ennyiből áll a változtatás, hiszen megfordítják a Noszlopy - Városháza és Teleki utca haladási irányát, így november közepétől nem a Petőfi térről lehet megközelíteni a belvárost, hanem a Noszlopy utcai körforgalomból kell majd felhajtani a sorra.

 

Nem tudunk majd balra kanyarodni a Petőfi téren

Ennek következtében a Petőfi téri kereszteződésben az Újpiac tér felől érkezők számára nem lesz lehetőség majd balra, a Teleki utca felé kanyarodni, így már időben el kell majd dönteni, hova is tartunk pontosan. A Baross Gábor utca felől érkezők az egyik sávban egyenesen tudnak majd haladni (ahogy eddig is), viszont a jobboldali sáv bekanyarodik az Irányi utcába.

 

A változásokat felfestések és molinók jelzik majd, így remélhetőleg senki se fog túlságosan meglepődni, amikor érvénybe lépnek a változások, melyeket természetesen előre jelezni fogunk!

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: