"Aki Márton napon libát eszik, egész évben nem éhezik" - tartja a mondás, és mi nem szeretnénk hogy bármelyikőtöknek éhezni kelljen az újévig, így összedobtunk nektek egy libalakoma ajánlót, hogy könnyebben tudjatok választani, ha libázni szeretnétek, hiszen nem egy helyen már az elkövetkezendő napokban szuper libás fogásokkal készülnek számotokra.
La Pergola Étterem és Pizzéria
Időpont: November 08 -11.
Előétel:
- Libatepertő, lilahagymával pirítóssal 1.390 Ft
Leves:
- Sáfrányos libaaprólék leves, vargányás daragaluskával 1.390 Ft
Főétel:
- Ludaskása Pergola módra 2.490 Ft
- Kakukkfüves libacomb, vele sült almával, karfiol pürével 3.490 Ft
- Sous vide libamell túróval töltött cannelonival 3.490 Ft
- Rose libamell káposztás rétessel, provanci sajtmártással 3.490 Ft
Desszert:
- Gesztenyetorta karamell tükrün 990 Ft
További információ itt!
Márton napi Borvacsorával is készülnek számotokra:
Corner Pub & Restaurant
Időpont: November 8-tól 18- ig
Az első élményed a libákkal:
-
Mernyei zöldséges ludaskása
-
Toponári libabecsinált
-
Libaragu leves pecsenye kacsamájjal
-
Libamáj szeletek grillezve pirított fokhagymával, tepertőkrémes bagett szeletekkel
-
Libatepertő zsírjában feladva primőr zöldségekkel
-
Kemencés libamájrizottó
Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi...
-
Liba és kacsacomb duettje habzóboros káposztával, parasztos tócsnival
-
Naranccsal és kakukkfűvel parfűmált libamáj szeletek vörösboros almakompóttal és burgonyapürével
-
Újboros aszalt szilvaágyon konfitált libamell túrós lapcsánkával
-
Ropogós libacomb párolt káposztával, hagymás törtburgonyával
-
Libamájszeletek roston sütve, karamellizált alma és körte ölelésében, ribizli tükrön, burgonyafánkkal
-
Libator: töltött libanyak,ropogós libatepertő,-és libacomb,pásztorlibamell körítve Lyoni hagymával,lencsepürével és rakott tejszínes burgonyával
-
Corner libalakoma: rosé libamell, ropogós libacomb, ludaskása, libamáj grillezve, vöröskáposzta, hagymás törtburgonya
-
Mártonnapi szárnyasparádé: konfitált kacsamell, pirosra sült ropogós kacsaszárnytő, zöld vesszők közt sült tanyasi hízott kacsa mája, buzsáki libacomb újboros káposztával és burgonyafánkkal
Édes kis libáink:
-
Mártonnapi desszertkompozíció
-
Házi gesztenyés lúdláb torta
-
Házi lúdlábtorta
További információ itt!
Turul Étterem és Palacsintázó
Zselicvölgy Szabadidőfarm
Időpont: November 9 -11.
- Libaleves pászkagombóccal
- Lencsekrémleves füstölt libamellel
- Libamájpástétom birskompóttal és foszlós kaláccsal
- Sült libacomb pirított káposztás tésztával
- Roston sült libamell szeletek Pinot noir mártással, hagymás burgonyatortával
- Szárnyasaink legjava - kétszemélyes tál: libamell, libacomb, kacsacomb, csirkemell, hagymás törtburgonyával, párolt káposztával
- Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval
Menüajánlatunk (3500 forint / fő) :
- Libaleves pászkagombóccal
- Sült libacomb pirított káposztás tésztával
- Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval
További információk itt!
Deseda kapuja
Időpont: November 06 -11.
Előétel:
- Libatepertőkrém füstölt mellehúsával, lilahagyma kocsonyával és házi tökmagos pirított kenyérrel 1.890 Ft
Leves:
- Sütötök krémleves libamájjal töltött burgonyagombóccal és fűszeres gesztenye habbal 1.690 Ft
Főétel:
- Libamáj pörkölt, benne főtt burgonyával, kapor ecetbenpihentetett tanyasi tojással és hajdina ropogóssal 4.700 Ft
- Babos, konfitált libacomb borsfű ropogóssal, saját tepertőjével és savanyított lila káposztával 3.490 Ft
Desszert:
- Sütőtökös túrókrém pisztácia piskótával és sült gesztenye morzsával 1.390 Ft
További információ itt!
Ha bárki tud még a felsoroltakon kívül olyan éttermet, ahol készülnek Márton-napi fogásokkal, csak dobja fel a pracliját és bővítjük a listát!