2018. 10. 20., Szombat, 18:00

KÖRBERENDELJÜK A VÁROST - Szicília Étterem

Menütesztelős sorozatunk rendelős kiadása negyedik megállójához érkezett, egyúttal nem várt fordulatott vett és egy rendhagyó, helyszíni tesztelést eredményezett. Hogy került bele egy helyszíni teszt a rendelős sorozatba? Mindjárt elmesélem.

Ha közös tesztelésre készülünk, előre meg szoktuk beszélni melyik napra essen, ahol lehetőség van rá, már előző nap le is adom a rendelést. Így történt ezúttal is, megrendeltem másnapra a menüket, délben már türelmetlenül, csorgó nyállal vártuk az ebédet. 12:45-ig tartott a türelmem, ekkor csörögtem rá az étteremre, mire a diszpécser hölgy közölte: menüt nem szállítanak ki.

Magyarul felvették a menü rendelést, csak azt felejtették el mondani, hogy nem szállítják ki a megadott címre.

Még azt is mondhatnám az esetre hogy vicces - mint ahogy az is -, de azért örültem volna ha másnap visszacsörögnek hogy ne várjunk az ebédünkre. 

Na ennyit a füstbe ment rendelésről és arról hogy miért tettünk helyszíni látogatást egy héttel később, lássuk mivel szolgált a konyha. A konyha, ahonnét az e heti ajánlatból kiindulva gyakran érkezik csirke és valamilyen fantázianévvel ellátott karajos fogás, ami nem feltétlenül baj, hiszen a legtöbben szívesen fogyasztják mindkettőt.

Tarhonyalevessel kezdtük az ebédet, amit a hely tömöttségéhez képest meglepően hamar tálalt az egyébként végig rendkívül kedves felszolgáló hölgy. A hús hiánya miatt nem favorizálom túlzottan ezt az egyszerűen elkészíthető ételt, viszont ha tartalmasan van megfőzve, egy nagyon könnyű és gyomorkímélő leves. 

A Szicília verziója ilyen volt, beletették a tarhonya mellé amit bele kellett: krumplit, répát és meg egy kis szalonna is jutott mindezek mellé, mindhárman meg voltunk vele elégedve. 

Mivel naponta két menüből lehet választani, Aris és Szandi ugyanazt fogyasztották: Csirkemell friss saláta ágyon. A képen is látható a szép, emberes adag, bár ez inkább a köret, mint a hús számlájára írható. Amiből nincs sok, de ami van az teljesen korrekt, nincs kiszáradva, visszafogottan fűszeres, a salátán lévő joghurtos öntet pedig jól kiegészíti az ízét.

Ami valami oknál fogva kiemelkedett az eddigi menüs köretek közül, az a sült hasáb, mindhárman ódákat zengtünk róla. Nem sikerült megfejtenünk hogy miért ízlett ennyire, ha valaki tudja várjuk a titkot kommentben! :)

Karajos főételem kukoricás rizs-hasábburgonya körettel érkezett, a rizs a szemek mérete és a szín alapján jázmin, a bele kevert kukorica mennyiség tisztességes, de egyáltalán nem édes.

A közepes méretű és vastagságú, kellően átsült karajszeletet valamilyen sonkás felvágott és némi sajt koronázta, a tutkó hasáb-rizs körettel jól csúszott az utolsó villáig.

Az A menü 800 Ft-ot, míg a B menü 950 Ft-ot kóstált, aminél találunk olcsóbb és drágább menüket is ugyanebben a kategóriában. Azonban ha a képletbe belekalkuláljuk a gyors és kedves kiszolgálást, egyértelműen az "ajánljuk" kategóriába esik, köszönjük az ebédet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: