Lesz mit nézni a hosszú hétvégén is! - A 74nullanulla moziajánlója

2018. 10. 18., Csütörtök, 12:51

Lesz mit nézni a hosszú hétvégén is! - A 74nullanulla moziajánlója

Két igazán lenyűgöző alkotás érkezett a kaposvári Kultik moziba, amelyek nem okozhatnak csalódást senki számára. Bármelyiket is választjuk, emlékezetes filmet látunk, de mivel úgyis bőven lesz a hosszú hétvége miatt időnk jobb, ha mindkettőt meglessük.

Húzós éjszaka az El Royale-ban

Igazi felüdülés végre egy olyan filmmel találkozni, amely nem a több millió dolláros költségvetése, a CGI orgia, könyv adaptáció vagy egy történet reboot miatt van körülrajongva, hanem egyszerűen csak azért, mert egyedi. Már első ránézésre is felkelti az érdeklődését az embernek az egész alkotás, elég csak a szereplőgárdára tekinteni, amely magában foglalja például Chris Hemsworth-t, Jeff Bridges-t és Dakota Johnson-t is. Ha ennyi még nem lenne elég, akkor viszont az alapsztori fogja felkelteni az érdeklődésünk, miszerint 7 idegen érkezik ugyan azon az éjszakán egy elég lelakott szállodába, az El Royale-ba, amely két állam, California és Nevada határára épült. Már ez az egy mondat is annyi cselekményt, lehetőséget, történetet és csavart rejt magában, mint némely szuperhősmozi teljes trilógiája. 

A hetvenes években játszódó thriller magában foglal mindent, ami miatt felfigyelhetünk rá, és amelynek okán még az utolsó percben sem tudhatjuk, mi fog történni. A remek színészi játékkal és csavaros történettel megáldott alkotás igazi felüdülés lehet napjaink mozis kínálatának, így nem fogtok csalódni, ha ezt választjátok a kaposvári Kultik mozi egyik időpontjában.

Csütörtök: 15.30, 20.00

Péntek: 16.30, 21.00

Szombat: 16.30, 21.00

Vasárnap: 16.30, 21.00

Hétfő: 16.30, 21.00

Kedd: 15.30, 20.00

Előzetes:

Az első ember

Nem is értettük, miért is nem készült film az emberiség történetének legnagyobb lépéséről, ám erre az alkotásra tekintve már nem is bánjuk, hogy eddig kellett várni rá. A Damien Chazelle rendezte film könnyedén várományosa lehet néhány Oscar-díjnak, hiszen mind a színészi alakítások (Ryan Gosling és Claire Foy is extrát hozott), mind maga a történet elmesélés úgy mutatja meg a holdra szállást, mintha mi magunk is ott lennénk. A film célja az volt, hogy megmutassa a nézőnek, akkoriban micsoda teljesítmény volt embereket küldeni a Holdra, hiszen az még napjainkban sem olyan egyszerű, mint ahogy a filmekben látjuk.

Az űrutazás, mint olyan a hidegháború éveiben teljesen új terep volt az emberiség számára, amelyet tökéletesen át is érezhetünk a film során. Az építkezés, a tesztek, a feszültség, a félelem és végül a boldogság mind mind ott elevenednek meg a vásznon és annyira közel hozzák számunkra az egész műveletet, mintha mi is ott lettünk volna a laborban, az űrhajóban és legfőképpen a Holdon. Az év egyik, ha nem a legjobb drámai filmjét az alábbi időpontokban tudjátok csekkolni a kaposvári Kultik moziban:

Csütörtök: 15.45, 20.15

Péntek: 16.45, 21.15

Szombat: 16.45, 21.15

Vasárnap: 16.45, 21.15

Hétfő: 16.45, 21.15

Kedd: 15.45, 20.15

Előzetes:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: