2018. 10. 11., csütörtök, 12:41

A kaposváriak is támogatják az állatok cirkuszban való szerepeltetésének betiltását!

Az elmúlt hetekben tele volt a Facebook üzenőfalunk azzal a petícióval, miszerint Magyarországon is be kellene tiltani az állatok cirkuszban való szerepeltetését. Rengeteg kaposvári kiposztolta, hogy támogatja a kezdeményezést, ami nem is csoda, hiszen Európában már több mint 20 tagállamban nem szerepelnek vadállatok cirkuszi produkciókban. 

 

Városunkban az évek alatt rengeteg cirkusz megfordult már, és számos produkciójukhoz 'használtak' vadállatokat, Kaposváron például biztosan láttatok már oroszlánokat, tigriseket és elefántokat is a porondon, akiknek, valljuk be, távolról sem egy vándorcirkusz a természetes élőhelye. A Hungária Nagycirkusz két éve például sivatagi dromedárokat, afrikai zebrákat, zebukat, watusikat és lámákat is hozott a kaposvári fellépésére. 

 

 

Ha az alapján kéne ítélnünk, hogy hány ismerős Facebook oldalán jelent meg a poszt, mondhatnánk, hogy a Kaposváriak vállszélességgel kiállnak a cirkuszi vadállatok szereplésének betiltása mellett, ám amíg a törvény nem kötelezi őket, és az emberek elmennek megnézni az előadásokat, addig sajnos végig kell néznünk szegény leposzkult állatokat amint ostorral terelik őket. 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: