Az év egyik legjobb napja közeleg! Szombaton jön a Melltartó Nélküli Nap!

2018. 10. 09., kedd, 11:21

Az év egyik legjobb napja közeleg! Szombaton jön a Melltartó Nélküli Nap!

Október 13-án tartják a Nemzetközi Melltartó Nélküli Napot, amely mellett idén se mehetünk el szó nélkül. 

Immár évek óta beszámolunk erről a jeles napról, többször is kérdeztük már a Kaposváriakat, hogy hallottak e a kezdeményezésről. Nos, a hivatalosan csak NO BRA DAY-nek nevezett nap minden év október 13-án tartandó, amely napon a hölgyek felmentést kapnak a melltartó viselése alól. Na de mi ennek az oka?

 

 

Többféle magyarázat is terjed a neten, mindenkinek van miből válogatnia. Egyes elméletek szerint azért ösztönzik ezen a napon a hölgyeket arra, hogy ne vegyenek fel melltartót, hogy ezzel is szabadabbnak és lazábbnak érezhessék magukat, figyiszt mutatva a rendszernek, megszabadulva a kényelmetlen ruhadarabtól, amely néha megnehezíti az életüket. 

 

Legyen szó bármilyen formájú, méretű és alakú cicikről, vetkőzzék le egy napra gátlásaikat, és mutassák meg, mivel vannak megáldva! Legyenek büszkék, és legyenek szabadok! - írták.

 

 

Egy másik elmélet szerint ezzel a kezdeményezéssel leginkább a mellrákban szenvedők iránti együttérzésre, és a szűrővizsgálatok fontosságára kívánják felhívni a figyelmet azok a hölgyek, akik nem vesznek fel október 13-án melltartót.

 

 

Természetesen az urak számára is van lehetőség csatlakozni a dilihez, ehhez csupán egy lila ruhadarab szükségeltetik, amely lehet akár póló, nyakkendő de egy boxer is. Azt, hogy valójában miről is szól ez a nap, mindenki döntse el maga, a csatlakozókat csak biztatni és bátorítani tudjuk, de a fehér felsőkkel csak óvatosan!

 

Ki fog ünnepelni és csatlakozni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: