2018. 09. 30., vasárnap, 10:06

Vasárnap délben élőben közvetíti egy hacker, ahogy letörli Mark Zuckerberget a Facebookról

Persze lehet ez egy egyszerű média hack, vagy csak annyi történik majd hogy letöröl egyet a rengeteg ál Zuckerberg oldal közül. De a tajvani hackert, Csang Cse-jüan-t, az etikus hackert nem így ismeri a világ, így rengetegen várják a vasárnap 12 órát, amikor élőben közvetíti majd, ahogy letörli a Facebookról Mark Zuckerberg Facebook-oldalát.

A tajvani hacker, Csang Cse-jüan (Chang Chi-yuan) a napokban jelentette be: tajvani idő szerint vasárnap 18 órakor, vagyis magyar idő szerint déli 12 órakor élőben közvetíti majd a Facebookon, ahogy feltöri Mark Zuckerberg Facebook-oldalát. Egész pontosan azt ígérte meg, hogy elérhetetlenné teszi azt.

 

© Facebook / Chang Chi-yuanA férfi saját bevallása szerint nem akart sem etikus, sem "sima" hacker lenni, csupán unatkozott és kellett neki egy kis pénz. A Bloomberg szerint egyébként Csang egy kisebbfajta híresség Tajvanon. A helyi busztársaság például beperelte, miután kihasználva a rendszer hibáit nagyjából 3 centért (kb. 8 forint) vett jegyet. Ilyesmi nemes gesztust már idehaza is láthattunk.

Csang állítólag feltörte már a Tesla és az Apple rendszerét is, bár ezt senki nem erősítette meg.

 

A műsort ITT tekinthetik meg déltől, hacsak Mark vissza nem hekkeli Csang-ot! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: