2018. 09. 29., szombat, 09:45

Téged is kiléptetett pénteken a Facebook? Akkor könnyen lehet hogy feltörték a fiókod!

Több tízmillió felhasználót kiléptetett rendszeréből a Facebook pénteken, miután kiderült, hogy hackerek 50 millió felhasználó adatait szerezték meg. Ha neked is az az üzenet jelent meg, hogy "lejárt a munkamenet, jelentkezz be újra", jó eséllyel köztük vagy.

A támadók a mindenki profiloldalán elérhető "Megtekintés mint" gomb mögötti funkció programkódjában talált hibát használták ki. Ez a gomb arra szolgál, hogy mindenki ellenőrizhesse, mi látszik saját profiljából a többiek számára. 

A Facebook péntek este közölte: a 2017 júliusa óta meglévő sérülékenységet valaki aktívan kihasználta. Éppen ezért a rés befoltozása mellett értesítették a hatóságokat is.

További biztonsági intézkedésként újragenerálták a hozzéférést biztosító technikai szoftverkulcsot (tokent) közel 50 millió felhasználói fióknál, melyekről már most tudják, hogy érintettek voltak a támadásban. Annál a további 40 millió embernél is megtették ezt, akik az elmúlt egy év során használták ezt a funkciót. Ezt az összesen 90 millió felhasználót minden eszközök kijelentkeztették a rendszerből, és újra be kellett jelentkezniük. 

 

Köszi az ígért biztonságot Mark!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: