2018. 09. 19., Szerda, 08:41

Ezen a számon segíthetsz a balatonboglári kötélpályán tragédiát szenvedett háromgyermekes anyuka családján

Három gyermeke és férje gyászolja azt a pécsi asszonyt, aki hosszú perceken keresztül küzdött az életéért a balatonboglári kötélpályának egy 5 méter magas állomásán. A család végignézte az asszony haláltusáját, akin végül sem a mentők, sem a tűzoltók nem tudtak már segíteni. Most a család segítséget kér, hogy egyáltalán haza tudják Siófokról szállítani az asszony holttestét. 

Huszonnyolc év után először, támogatások segítségével tudott nyaralni menni az a pécsi család, akit a balatonboglári kalandparkban ért tragédia.

– Szombat délután érkeztek a kalandparkba, de délután öt órára anya nélkül maradt a három gyermek, felfoghatatlan a tragédia – mondja Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület vezetője, aki kapcsolatban állt korábban is a családdal.

– A pécsi család egy kertvárosi albérletben él, számukra a nyaralás egy hatalmas álom volt. Két hete még a ruhaosztáson is beszélgettünk az anyukával – mondja elcsukló hangon Andrea.

Most a család viszont azért kér segítséget, hogy az asszonyt utolsó nyughelyére el tudják kísérni. A szállítást és a temetést sem tudják kifizetni.

– Az apukának is volt egy balesete korábban, ami miatt rokkantnyugdíjas lett. Ennek ellenére ő is dolgozik, és a gyermekek közül a legnagyobb, egy 19 éves fiú is – meséli Andrea. Ugyanakkor van egy elsős kislány, és egy negyedikes kisfiú is, akik anyuka nélkül maradtak, és nem értik a történteket.

 

Minden jól indult

A balatonboglári kalandparkban semmi nem utalt arra, hogy baj lehet. Az anyuka a gyerekekkel és férjével is jól érezte magát. Először a kötélpálya alsó részén, majd utána egy magasabb pályára mentek.

– Oda már a gyerekek nem mentek az anyuka után, hanem lentről nézték, ahogy mászik – mondja Andrea.

 

„Rosszul vagyok”

Az anyuka egyszer csak megállt és szólt, hogy rosszul van. Szédülni kezdett, majd el is ájult. Hosszú percek teltek el, mire valaki felfogta, nagy a baj.

– A gyerekek lentről nézték, ahogy az édesanyjuk az életéért küzd. A pályán lévők közül ugrott oda egy-két ember és locsolni kezdték az anyát – mondja Andrea.

 

Az anya magához tért, kétszer is

A segítség viszont olyan későn jutott fel az 5 méter magas állomáshoz, hogy már nem tudtak segíteni a pécsi asszonyon. A tűzoltók csak a holttestét tudták lehozni.

Az eset körülményeit a rendőrség is vizsgálja, a család pedig szemtanúkat keres, hogy egyáltalán megértse, mi történhetett az egészséges asszonnyal a magasban.

Ezen felül minden támogatást szívesen fogadnak a Mosolymanó Jótékonysági Központon keresztül.

Az Egyesület bankszámlaszáma: Erste Bank, 11600006-00000000-38623550

Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU18 1160 0006 0000 0000 3862 3550

A közleménybe kérik, tüntessék fel, hogy "Tragédia" (az egyesület ugyanis egyszerre több családnak is szervez gyűjtést).

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: