2018. 09. 14., Péntek, 12:59

Egy mókus van a fán, ilyenkor mi a teendő? - Hihetetlen dolgok miatt hívják a segélyhívót

Papucs az újságosbódé tetején, elfelejtett PUK kód, elhagyott bicikli kulcs és még ezeknél is nagyobb böszmeségek miatt hívták fel az emberek a 112-es segélyhívót.

Ha nem hallanánk el se hinnénk, milyen idióta okok miatt hívják az emberek a hatóságokat, mégis évi 5 millió hívásból 4 millió esetben nem valósak a segélykérések. Ezek közül pedig vannak kifejezetten nagy baromságok is, mint például az úr hívása, aki elfelejtette a PUK kódját, és ennek okán kívánt segítséget kérni a mentősöktől.

A rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem kampányol most a 112-es számra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért, melynek okán két videót is közzétettek. Az egyik egy rövid kisfilm, amely valós hívásokat mutat be, melyek nem igényeltek beavatkozást, valamint egy balesetet, aminek okán lehet kérni segítséget a szolgálattól. 

A másik videó pedig egy igazi gyöngyszem, hiszen ebben hallhatók azok a hívások az elmúlt időszakból, amelyek a legnagyobb marhaságok voltak, amiért csak segélyhívást lehet kezdeményezni.

Háló, segélyhívó? Mennyi önöknél a sör?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: