2018. 09. 12., szerda, 14:00

Magyar lány nyerte a Huawei rangos fotós versenyét!

Óriási elismerésben részesült Pávó Réka “Art & Leukemia” című alkotásáért. 

A Huawei és a National Geographic közösen rendezte meg Európa egyik legnagyobb mobilfotós viadalát a Next Image-t, amelyre 20 országból, hat kategóriában csak Huawei készülékekkel alkotott képekkel lehetett nevezni. A versenyre 67 610 kép érkezett, a kategóriák pedig a portré, éjszakai fotó, életképek, utazás, természet és story board voltak. A fényképekre összesen egymillió közönségszavazat érkezett, valamint a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri is végignyálazta őket.

 

Gal Gadot is a zsűritagok között volt

Ezért is olyan nagy eredmény, hogy egy magyar lányt választottak a verseny abszolút győztesének, mégpedig Pávó Rékát, aki csak annyit írt fotója mellé: „Fotós. Harcos. Jelenleg is küzdök a leukémiával. Általában parókát viselek, hogy elképzelhessem, milyen lenne egy egészséges, hosszú hajú nőnek lenni.” A fotója a rákkal folytatott küzdelmét mutatja be, amellyel felhívja a figyelmet hasonló sorsú társaira.

 

Pávó Réka - Art & Leukemia

Réka sikeréért 10.000 eurót, egy Huawei Matebook X notebookot, és egy olaszországi fotós utat kapott, valamint lehetősége lesz az utazás során készített képeit publikálni a Nat Geo egyik lapjában, amely a világ minden táján megjelink majd!

 

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: