2018. 09. 03., hétfő, 13:19

Novemberben szabadulnak a kaposvári diákgyilkosság brutális elkövetői

Jó magaviseletük miatt feltételesen szabadlábra kerülhetnek novemberben a kaposvári diákgyilkosságért elítélt kamaszok. V. Dávidot és K. Mihályt 2009-ben jogerősen 14 év börtönre ítélték előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt. 

Brutális kegyetlenséggel végeztek társukkal

Mint ismeretes, 2008. május 21-én a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium két másodikos tanulója, V. Dávid és K. Mihály agyonverte diáktársát, a velük egykorú Szabó Józsefet. A két fiatal előre eltervezte, hogy megölik Jocót, és brutális kegyetlenséggel végezték ki társukat: egy város közeli tóhoz csalták, ahol előre odakészített eszközökkel – vésővel, fadarabbal – megpróbálták agyonütni.

 

A két fiú szüleit 8 milliós kártérítésre kötelezte a bíróság

Tizennégyszer sújtottak le rá, hosszú ideig és kitartóan bántalmazták áldozatukat, aki könyörgött az életéért, végül elájult. Dávid és Mihály betondarabokat dobott Jocó fejére, és a tóba lökték. Áldozatuk halálát fulladás okozta. 

 

"Nagyképű lett és idegesítette őket"

A két fiatal a gyilkosságra azt a magyarázatot adta, hogy Jocó „nagyképű lett”, nem akart már barátkozni velük, idegesítő lett. Még a bíró is kiborult azon a cinizmuson, hogy azt a ragasztószalagot is az áldozatukkal vetették meg, amellyel az ütlegelés után egy betondarabot akartak a lábára ragasztani. 

 

Jocót 10 éve gyászolják a szülei

A két elítélt egy szombathelyi intézetben tölti büntetését, mivel a gyilkosság elkövetésekor 16 évesek voltak. Novemberben már az utcán találkozhatunk velük.

 

Mit gondoltok, 10 év elegendő büntetés egy ilyen brutális tettért?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: