2018. 08. 06., hétfő, 11:35

Hiába, régen még a kaposvári bűntények is viccesebbek voltak! - Két sztori a 70-es évekből

Abban még nincs semmi különleges, ha valaki részegen megy csajozni, az viszont, hogy helyette rendőrré avanzsálja magát, majd előállítja a jelenlévőket, már elég meredek sztori. És az milyen, hogy valaki kirámolja a bizományit, majd ott helyben alszik egyet? Meghökkentő bűntények most is történnek, de ilyen sztorikkal már nem igen találkozhatunk. Hiába, régen még a kékhírek is viccesebbek voltak!

Rendőrnek mondta magát — négyhónapi börtönre ítélték

 

A Dorottya Eszpresszóban melegített

Sárközi István Kaposvár, Domb utca 77. szám alatti lakos január 23-ári Krakter Istvánnal a Dorottya Eszpresszóban italozott. Estefelé Sárközi elment az Erdősoron lakó Nemes Jánosnéhoz, mert úgy tudta, hogy ott egy ismerős lány lakik albérletben. Nemesné közölte az eléggé ittas Sárközivel, hogy a lány nincs otthon, ő azonban nem elégedett meg a válasszal, hanem bement az udvarban lakó özvegy Metzger Józsefnéhez, akinél ott tartózkodott Laki István is.

 

Közölte, hogy ő rendőr...

Sárközi goromba hangon kiabált velük, majd közölte, hogy ő rendőr, följelentést vizsgál ki, és mindkettőjüket előállítja a rendőrségre. Utasította őket, hogy induljanak el előtte.

Sárközi a sarki italboltnál meggondolta magát, bement inni egyet, majd közölte a két emberrel, hogy ő „jó fiú”, és elmehetnek haza.

Ezután visszamentek Metzgernéhez, s ott Sárközi bántalmazni kezdte Lakit. A Kaposvári Járásbíróság személyes szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt négyhónapi börtönbüntetésre ítélte Sárközi Istvánt.

 

Magnót, órát és pénzt lopott az álmos betörő

 

Nem gondolta túl az akciót...

Hétfőn hajnalban három óra körül fékezett a rendőrségi UHR-s gépkocsi Kaposváron, a Vörös Csillag mozi előtt. A járőrök egy falnak támasztott kerékpárra lettek figyelmesek. A kormányon egy háló lógott, abban személyi igazolvány és pénz volt. Gyanút fogtak, és egy félreeső zugból figyelni kezdték a környéket. Türelmüknek meglett a gyümölcse. Négy óra tájban a Bizományi Áruház kirakatából egy fiatalember mászott ki. A rendőrök utánaeredtek.

A fiatalember ekkor elszórta az éjszakai látogatás kellékeit: egy vésőt, egy baltát és egy harapófogót - menekülni próbált. Amikor elkapták, belátta, hogy nem érdemes tagadni. Annál is inkább, mert megtalálták a Bizományiból elemelt tranzisztoros magnetofont, órákat és több mint ezer forintot is.

Zsebi Csaba 18 éves nagybajomi foglalkozás nélküli szombaton este terepszemlét tartott Kaposvár utcáin. Ekkor döntötte el, hogy betör a Bizományi Áruházba. Tervét másnap végre is hajtotta.

 

A tetthelyen heverte ki a fáradalmait

Nagybajomból biciklivel kerekezett Kaposvárra, talán ez magyarázza fáradtságát - miután a fiatalember a pultokról összeszedte a kiszemelt holmit, leheveredett és több órát aludt.

 A büntetett előéletű Zsebi Csabát előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség.

 

További retro hírek ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: