2018. 08. 03., péntek, 09:42

Ma van a Nemzetközi sörnap, hívd meg a kedvenc csaposod egy sörre!

Itthon is kitört a sörforradalom, egyre csak nyílnak a kézműves sörfőzdék és egyre gyarapszik a minőségi sör rajongók tábora. Csak úgy repkednek az IPA-k, APA-k, felsőejesztésűek, a sör lett az új vodkaszóda, és ma még egy okunk van rá hogy legurítsunk pár korsóval!

A Nemzetközi sörnap a sör ünnepe, melyet 2008 óta minden év augusztus első péntekén tartanak. A nemzetközi ünnep gondolata egy kis amerikai sörözőből, Santa Cruzból indult világhódító útjára.

Bárok, éttermek, kocsmák, sörfőzdék százai csatlakoztak és mára már több mint száz országban ünneplik az eseményt. Az ünnep szervezői arra ösztönzik a résztvevőket, hogy ezen a napon hívják meg egy italra azokat, akik egész évben azért dolgoznak, hogy mindig lehessen a sörivók poharában kedvenc italukból.

 

 

Az ünnep során a nemzetközi barátság jegyében kifejezetten ajánlott, hogy a kedvenc nemzeti sörök mellett fogyasszanak más nemzetek söréből is.

Egyébként sem árt ha kicsit összeszedjük magunkat, hiszen sörfogyasztás tekintetében még az első harmincban sem vagyunk benne. A vezető sörfogyasztók a csehek, aztán az írek, németek és az osztrákok.

 

Tehát kedves mindenki! Ma, azaz péntek este álljunk neki javítani azt fránya statisztikát, közben pedig ne felejtsük el meghívni egy korsóra a csaposokat, akik egész évben azon fáradoznak, hogy mindig legyen a poharunkban ebből a hideg, habos, aranysárga nedűből!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: