2018. 07. 30., hétfő, 15:27

Te kibírod egy hónapig Facebook nélkül? Egy hónap múlva itt a Görgetésmentes Szeptember!

Akciót hirdettek a mobiltelefonjuk nélkül létezni sem tudók számára: arra kérnek mindenkit, 30 napra tegye félre a közösségi médiát, próbálja meg ezt az időszakot facebookozás nélkül eltölteni. A hozzáértők szerint a facebook mentesség mentális szempontból nagyon jót tenne a felhasználóknak.

 

A Facebookot, a Twittert és az Instagramot, tehát a három nagy közösségi szolgáltatást rengetegen használják, sokan pedig az átlagosnál jóval gyakrabban néznek rá saját profiljukra.

A Facebook- és az azt eredményező mobilfüggőség nem csak a magyarokat kínozza, de számukra is érdekes lehet a szeptemberi esemény: a Scroll Free September lényege, hogy a közösségi oldalak görgetése nélkül teljen el az ősz első hónapja. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, különlegessége pedig, hogy a leálláshoz való segítséget maga a közösség adja, így motiválva másokat arra, hogy 30 napig kibírják a Facebook, a Twitter és az Instagram nyomkodása nélkül.

 

 

Egy felmérés szerint 18 és 34 év közöttiek jelezték a legtöbben, hogy szívesen részt vennének benne. A megkérdezettek úgy vélik, a 30 napig tartó rehabilitációs időszaknak több előnye is van, részben a mentális állapotukra, részben pedig a magánéletükre nézve. Olyan is akad, aki az alvással töltött órák terén vár pozitív változást.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: