Itt a Holdfogyatkozás térkép, ami Kaposváron is percre pontosan megmutatja a tutit

2018. 07. 27., Péntek, 09:22

Itt a Holdfogyatkozás térkép, ami Kaposváron is percre pontosan megmutatja a tutit

Már időben szóltunk, hogy fel tudjatok készülni az évszázad leghosszabb holdfogyatkozására péntek éjjelre, mely során a Hold fokozatosan fog elvörösödni, most pedig adunk egy tippet, hogy percre pontosan képben legyetek a történésekkel.

Készítettek egy digitális térképet, mely pontosan megmondja mikor kell felnézni az égre, hogy ne maradjunk le a nem mindennapi látványról, bárhol is legyünk.

Csak annyi a dolgunk, hogy begépeljük a tartózkodási helyünket, és máris láthatjuk, hogy Kaposvárról nézve a Hold 20:15-kor kel fel, kilenc perccel később pedig már el is kezdődik a részleges holdfogyatkozás, mikor a Hold belép a Föld árnyékába. A bolygónk mellett található égitest 21:30-kor tűnik majd el teljesen, a tetőzés 22:21-kor várható, és a Hold 23:13-kor bukkan fel újra, és az égi jelenség 00:19-kor ér majd véget.

Ha ezek megvannak, már csak meg kell találni a tökéletes helyet. Derült égbolt alatt a városból az esti szürkületben is látható lesz a jelenség, de a Zselici Csillagparkban szerveznek egy járdacsillagászati bemutatót az épület előtti téren, ahonnét jobb kilátást nem igen tudunk ajánlani. Kellemes estét kívánunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: