2018. 07. 15., Vasárnap, 14:45

Kiderült, melyik chipses zacsiban van a legtöbb levegő!

Bátran kijelenthetjük, hogy az emberiséget régóta foglalkoztató kérdésre adott most választ a tudományos világ, hiszen megmérték, mely termékek belsejében található a legtöbb és a legkevesebb ropogtatnivaló.

A felmérésben a hét legnagyobb cég termékét vizsgálták, amelyek közül nálunk ugyan csak kettő kapható, de az a kettő pont az első és az utolsó. Természetesen nem arról van szó, hogy a gyártók teljesen hülyének nézik a vásárlókat, hiszen levegő mindenképp kell a zacskók belsejébe, hogy a szállítás után mikor levesszük őket a polcokról, ne csak egy marék port tudjunk elfogyasztani. Az viszont már más kérdés, hogy miért nem minden gyártó ugyan annyi levegőt használ a zacskókban, és miért ekkora az eltérés egyes márkák között. Mutatjuk is az eredményeket:

Cheetos – 59 % levegő
Doritos – 48 % levegő
Kettle Chips – 47 % levegő
PopChips – 45 % levegő
Walkers – 41 % levegő
Walkers Baked – 38 % levegő
Pringles – 28 % levegő

Ezek szerint tehát a Cheetosból kapjuk a pénzünkért a legkevesebb ropogtatnivalót, míg a Pringles van a legjobban megtömve. Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy a győztesnek nem szükséges annyit csalnia, hiszen ők a többiektől eltérően dobozban árulják chipsüket, viszont a Cheetostól elég nagy pofátlanság, hogy a zacskó több mint felében levegőt találunk csak.

Nálatok melyik a favorit?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: