Gourmet csárda stílus zöld körítéssel - Kipróbáltuk a Deseda Kapuja éttermet

2018. 07. 10., kedd, 09:57

Gourmet csárda stílus zöld körítéssel - Kipróbáltuk a Deseda Kapuja éttermet

Kun Péter, a somogyaszalói Deseda Kapuja étterem technikai séfje, akinek neve összeforrt a komlói Kalafarm Lovardával és az általa "feltalált" gourmet csárda stílussal, Kaposváron is a tőle megszokott maximalizmussal vetette bele magát az étterem konyhaszekciójának megújításába idén tavasszal, júniusra már a második étlap került sorra. Vele és Juhász Lívia üzletvezetővel is sikerült beszélnünk, miközen belekóstoltunk az új étlap legjellegzetesebb fogásaiba. 

Mi hozott titeket Kaposvárra?

Lívia: A kéthelyi Kristinus Bortbirtokon sok tapasztalatot gyűjtöttem a minőségi vendéglátás terén, ez a meghívás viszont egy igazi kihívás volt számomra egy olyan helyre, amit az alapoktól kellett újraszervezni. Ehhez kértem Péter segítségét, aki a Chef Kalauz gasztronómiai tanácsadó cég tagjaként már többször bizonyította a fővárosban és vidéken is, hogy ez nem lehetetlen küldetés.

 

Péter, mi volt az első gondolatod amikor a felkérést kaptad? Nem érezted, hogy túl nagy fába vágtad a fejszéd?

Mielőtt munkához láttunk volna, feltérképeztük a kaposvári éttermek kínálatát és pont azt a piaci rést láttuk meg benne, amit a Kalafarm konyhafőnökeként képviselek, azaz a gourmet csárda stílust, ami tökéletesen beleillik a somogyaszalói környezetbe.

 

 

A post shared by Kun Péter (@kun_peti) on

 

Mit takar pontosan a gourmet csárda stílus?

Nem én aggattam magamra ezt, ha jól emlékszem első ízben egy újságcikkben jelent meg a nevem mellett a kifejezés, azóta viszont teljesen a magamévá tettem és mi is védettük le. Szeretem a magyar konyhát, a tálalásom viszont se nem gourmet, se nem fine dining, röviden jellemezve klasszikus magyar ételeket készítek modern köntösben. 

 

Lassú tűzon zsírban konfitált ropogós kacsacomb saját tepertőjével, savanyított őszibarackkal és slambuc körítéssel

Mennyit sikerült átemelni ebből ide?

A végső cél az általam képviselt konyha átvétele rövidített változatban. Jelenleg is tart az építkezés, az egy éves tervünkben - amiben a személyzet betanítása is helyet kap - a 4.-5. étlapunknál leszünk kiteljesültek, ebből most a másodiknál tartunk. Ezalatt megpróbálunk Somogy szívébe kerülni mind az ízekkel, mind a tálalással.

 

Fogasfilé bőrén sütve, marinált zöldspárgával, törkölypálinkával bolondított  hollandi mártással és jázminrizzsel

Az új étlapról mit emelnél ki?

Az étlap alapanyagai merítenek a környéken megjelenő jellegzetességekből és alapanyagokból, így a kínálaton megjelennek a halak és vad is, de a kulcsszó mindenképpen a minőség. Az új étlappal azokat a dolgokat pótoltuk, amiket sokan hiányoltak róla, és valóban meg is frissült, a desszert szekció például teljesen lecserélődött. A jövőben a szezonális alapanyagok nagyobb hangsúlyt kapnak, korlátozott elérhetőségüknél fogva heti ajánlatokban.

 

Csipkedett mákos nudli hecsedli lekvárral és illatos szárított rózsaszirommalGrillezett kecskesajt füstölt mézes balzsamikóba forgatott szezonsalátával, pirított hajdinával

Milyen visszajelzéseket kaptok a vendégektől?

Úgy érzem belopta a vendégeink szívébe magát ez a stílus, ez megmutatkozik a forgalomban is. Nagyon nagyot nyitottunk feléjük és ők is felénk, és nyilván ezzel rengeteg még a munkánk, de jó irányba haladunk.

 

Beszélgetés közben szép sorjában megérkeztek az ételek is, higyjétek el nekünk, az ízük is éppolyan extra mint a kinézetük és mindegyikben találtunk valamilyen meglepő csavart.

De nem csak az egyedi kínálat miatt érdemes ide kilátogatni, a környezet is éppoly pazar, hát még ha megspékeljük a kiruccanást egy kis desedai sétával.

További sok sikert kívánunk!

JÁTÉK!

Ha szeretnéd megízlelni az új étlap fogásait, most ingyen megteheted játékunkkal ha szerencsés vagy!

A részletekért kattints IDE!

Deseda Kapuja facebook

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: