Itt van, amit már annyian vártatok: Box & Food kajabeszámoló

2018. 06. 12., kedd, 13:50

Itt van, amit már annyian vártatok: Box & Food kajabeszámoló

Nemrég villantottuk fel, hogy új street food-os hely nyílt az Irányi Dániel utcában, azóta szüntelen özönlöttek felénk a kérdések: tényleg van pörkölt nokedlivel tortilla? Kóstoltátok? Mi van még? Most mindenre választ kaptok! 

Mostanában kissé kétkedve fogadjuk az újonan nyíló gyorskajáldákat, mivel nem sok fantáziát látunk egy sokadik átlagos hambis vagy pizzás helyben, a Box & Food-nál azonban tök más a helyzet, ugyanis olyan dolgokat kínál, amiket nem kapunk mindenhol. Maga a hely egészen kicsi, a berendezés egy modern konyháéhoz áll legközelebb, és körülbelül olyan otthonosan is érezzük magunkat. 

Krisztián, a külföldet megjárt vendéglátós nem gondolta túl a koncepciót, a kis választék-jó minőség elvét vallja, emellett elsősorban ez egy rendelsz-kapod-mész hely. Asztal nincs, talán egy talponálló sarok kerül még beépítésre, nem véletlen a Box & Food elnevezés. 

A meózást kezdjük mindjárt nagy kedvencünkkel, a pulled pork szendvicsekkel, melyeket szépen magyarosan csak szendvicsnek hív Krisztián, fűszeres sertéshús falatokkal. Öt félét kínál ebből az egyre népszerűbb amerikai klasszikusból: BBQ, Zöldséges BBQ, Babos BBQ, Magyaros tortilla (kakukktojás), Tonhalas és Vega. Amit mindenképp érdemes tudni ezekről a szendvicsekről,  hogy több mint 10 óra extra füstöléses sütés után kerülnek a tépett, szaftos húscafatok végső nyughelyükre, a ciabatta-ba.

 

BBQ (pulled pork) szendvics - 900.-

A sima BBQ szenyót kóstoltuk, ami salátával, paradicsommal, uborkával és coleslaw salátával (itt csak amerikai káposzta saláta) készül. Már ránézésre extra adag szalvétát kezdtünk bekészíteni, a szaftcunami nem kímél se szájat, se kezet, se ruhát. Mit mondjunk még ami a képen nem látszik? A ciabatta egészen jó, a hús teljesen hibátlan, a coleslaw szintén, a házi BBQ szintén nem ad teret a kritikára, próbáljátok ki ti is és ússzatok benne könyékig!

 

 

Az első újragondolt magyar street food Kaposvárra is megérkezett, a szendvics szekcióban találjuk Magyaros Tortilla néven - és a legenda igaz! -, tartalma sertéspörkölt nokedlivel és csalamádé. Talán elég, ha azt mondjuk, hogy igazi szaggatott nokedlivel és teljesen hagyományosan készült pörkölttel van megpakolva, ha ezeket szeretitek, ezt is szeretni fogjátok, slussz-passz! 

 

Szandi x Magyaros tortilla - 900.-

Van ezen az étlapon még valami ami felkeltette figyelmünket, és nem a nevével, hanem a kinézetével. Hát micsoda dupla forrókutya ez kérem szépen! És nem holmi szikkadt kifliben adják, hanem ciabatta-ban, igazi juhbeles virslivel, házi szósszal (atom), salátával, uborkával, lyoni hagymával.

 

Street Dog - 650.-

Tényleg csak egy baja van, hogy nem adtak használati utasítást az elfogyasztásához, bár a pulled pork után mindegy is volt a ruhánknak...

Azért a végére érve sikerült kifejlesztenünk a leghatékonyabb fogyasztási eljárást: egy harapás jobbról, egy harapás balról - próbáljátok ki!

 

Egyet jobbról, egyet balról!

Ha mindezek nem izgatták fel a gasztronómiátokat, eláruljuk hogy a kínálaton van még három fajta burger, több féle hideg szendvics, süti és saláta is. Ja és Dallmayr kávé csorog a Dallmayr kávégépből.

 

Vannak sima szenyók is

Mit mondunk tehát összességében? Hatalmas adag, dögös kaják ezek, tényleg minőségi hozzávalókkal és teljesen baráti árszabással, jövünk még ide és nektek is ugyanezt ajánljuk!  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: